O-STA

Telekom Slovenije brezplačno podvojil hitrosti in tudi v mobilnem omrežju omogoča gigabitno hitrost prenosa podatkov

Ljubljana, 29. februar - V Telekomu Slovenije bodo s 1. marcem naročnikom brezplačno podvojili hitrosti v mobilnih paketih. V najbolj priljubljenem paketu Naj C in v paketu za mlade SUPR imajo tako odslej uporabniki za prenos podatkov na voljo hiter internet z gigabitnimi hitrostmi (do 1 Gbit/s v smeri do uporabnika in do 200 Mbit/s v smeri od uporabnika). Poleg hitrosti enega gigabita na sekundo bo mlade navdušilo tudi to, da paket SUPR med vsemi paketi za mlade na slovenskem trgu vključuje največ prenosa podatkov v državah območja EU-tarife (22 GB).

V Telekomu Slovenije, kjer na prvo mesto postavljajo potrebe uporabnikov komunikacijskih storitev, kakovost svojih storitev, odlično razmerje med kakovostjo in ceno ter najboljšo uporabniško izkušnjo, na ta način naročnikom omogočajo gigabitne hitrosti interneta tako v mobilnem kot v fiksnem omrežju.

"Veseli nas konstantna rast števila uporabnikov v zadnjem letu, med katerimi se mnogi v naše omrežje vračajo zaradi njegove zanesljivosti, varnosti in kakovosti. Pri razvoju storitev smo osredotočeni predvsem na potrebe uporabnikov v digitalnem svetu in na to, da jim nudimo več - več oziroma kar gigabitne hitrosti, več sodobnih storitev in veliko več prenosa podatkov tako v našem omrežju kot med gostovanjem v EU. S tem, ko smo podvojili hitrosti, dodatno utrjujemo svojo obljubo, da garantiramo zadovoljstvo," pravi Katja Šajnovič, direktorica Razvoja poslovanja v Telekomu Slovenije, ki ob tem dodaja, da bodo mladi nad gigastično novico gotovo še posebej navdušeni.

Matjaž Beričič, direktor Omrežja in infrastrukture v Telekomu Slovenije, pa izpostavlja, da "podatkovni promet mobilnega omrežja 4G in 5G nenehno narašča, okoli 25 % uporabnikov že uporablja naprave 5G, vsi pa pričakujejo visoke hitrosti ter čim boljšo in zanesljivo pokritost s signalom. Naše mobilno omrežje med uporabniki slovi po vrhunski uporabniški izkušnji, ki pa ne bi bila mogoča brez skrbnih načrtovanj in vlaganj v razvoj omrežja in infrastrukture. Smo v desetletju prehoda na gigabitne mobilne in optične tehnologije, pri tem pa bodo v prihodnje bistveno višje tudi hitrosti prenosa podatkov v smeri od uporabnika proti omrežju. Tudi na ta način aktivno uresničujemo vizijo gigabitne digitalne Slovenije do leta 2030."

Telekom Slovenije upravlja največje in najsodobnejše omrežje v državi; s 5G pokriva že več kot 60 % prebivalstva, z LTE/4G pa več kot 97 %. V letu 2025 bo zagotovil 99-odstotno pokritost prebivalstva s 5G, skladno z razvojnimi potrebami, zahtevami in načrti. V optičnem omrežju Telekom Slovenije zaenkrat omogoča hitrosti do 2 gigabita na sekundo, ob tem pa potekajo tudi aktivnosti nadgradnje s tehnologijo XGS-PON, ki omogoča hitrosti do 10 Gbit/s. Telekom Slovenije sicer priklop na lastno optično omrežje omogoča že več kot 460.000 gospodinjstvom.

Najbolj priljubljena mobilna paketa Naj C in SUPR omogočata hitrosti do enega gigabita na sekundo, v paketih Naj A in Naj B pa so hitrosti podvojene (do 300/100 Mbit/s). Vsi mobilni paketi omogočajo neomejen prenos podatkov v omrežju Telekoma Slovenije (razen Naj A) in velike količine prenosa podatkov v državah območja EU-tarife.

Mobilni paketi Naj A, Naj B, Naj C in SUPR so v akcijskem obdobju od 1. marca do 31. maja na voljo po enotni ceni 13,99 evra mesečno, z ugodnostjo Poveži in prihrani pa so paketi Naj na voljo že od 8,99 evra mesečno.