O-STA

Synology je predstavil RackStation RS816

Odlično poslovanje se začne tukaj - kompakten, skalabilen in vsestransko zmogljiv.

Ljubljana, 25.8.2016 - Synology Inc. je predstavil RackStation RS816, strežnik NAS, višine 1U in s štirimi režami za diske, ki je namenjen rastočim podjetjem in manjšim pisarnam. Z razširitveno enoto RX415, RackStation RS816 ponuja prilagodljivo razširljivost do 8 diskov s skupno kapaciteto do 80 TB hrambenega prostora, obenem pa prinaša napredne možnosti računalniške obdelave podatkov in paleto uporabnih programov.

"Poleg impresivne zmogljivosti, RS816 odlikuje tudi prilagodljivost v smislu majhnih mer za vgradnjo in možnosti dodajanja diskov," je izjavil Jason Fan, produktni vodja pri Synology Inc. "Strežnik NAS, ki je namenjen vgradnji v komunikacijske omare, boste zlahka vključili v svoje poslovno okolje in ga sproti prilagajali spremembam ter rastočim potrebam po hrambenem prostoru."

Srce strežnika RS816 tvori nadgrajen dvojedrni procesor s koprocesorjem za kodiranje, ki mu omogoča hitrosti branja podatkov 148 MB/sek in zapisovanja 81 MB/sek, kar predstavlja zavidljivo 142% povečanje pri zapisovanju kodiranih podatkov, glede na predhodni model. RS816 z dvema 1 GB mrežnima vhodoma podpira nadomestni način delovanja, zasnova rež za diske pa omogoča takojšnjo zamenjavo okvarjenega diska tudi med delovanjem naprave. Tako naprava zagotavlja maksimalno zanesljivost delovanja in minimalni čas za odpravljanje napak (MTTR), kar podjetjem prihrani obilo časa in virov za upravljanje hrambe ter odpravljanje okvar.

RS816 poganja DiskStation Manager (DSM), najnaprednejši in inovativen operacijski sistem za strežnike NAS. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, ki omogočajo opravljanje različnih nalog - od varnostnega kopiranja do mrežnega upravljanja. Podjetjem zagotavlja vse ključne poslovne storitve in maksimalno delovno učinkovitost. Synology je med drugim prejel najvišjo oceno v kategoriji izdelkov srednjega razreda v raziskavi rešitev za hrambo revije TechTarget, peto leto zapored pa je prejel tudi priznanje PC Mag Business Choice Award.

Za več informacij obiščite https://www.synology.com/products/RS816.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si