O-STA

GameJam

Velenje, 7. 11. 2024

GameJam

Dne 19. in 20. aprila 2024 je v prostorih Gaudeamusa na Šolskem cenru Velenje potekal dogodek GameJam. Tekmovanje privablja k sodelovanju dijake različnih šol, ki v časovnem okviru 24 ur ustvarjajo igre s ciljem izdelati najboljšo. Vrhunec dogodka predstavlja razglasitev zmagovalnih iger v različnih kategorijah, ki so za svojo izjemnost in kreativnost nagrajene. Organizatorji dogodka smo bili dijaki 4.TRB Elektro in računalniške šole: Jaka Košir, Jaka Pečnik, Anej Lemež in Andraž Holešek. Mentorja sta bila Samo Železnik in Uroš Remenih.

Dogodek je potekal gladko in brez težav, sodelovalo je sedem ekip iz različnih šol našega šolskega centra. Organizatorji smo za dogodek priskrbeli hrano, pijačo, razne prigrizke pa tudi različne zabavne aktivnosti, kot so virtualna resničnost, simulator vožnje ter igre na konzoli Nintendo Wii.

Tekmovalci so ustvarili izjemne in inovativne igre na temo Svetloba in tema, ki je bila določena za letošnje tekmovanje. Igre so bile nagrajene v kategorijah najboljše oblikovane igre, najbolj izvirne igre in najboljše igre. Ekipa Curious Otter Entertainment je prejela nagrado za najboljše oblikovano igro, ekipa Malta Gang za najbolj izvirno, medtem ko je ekipa Adrian osvojila nagrado za najboljšo igro. Vsi nagrajenci so za svoj dosežek prejeli priznanja, medtem ko je ekipa Adrian prejela tudi denarno nagrado v višini 50 evrov.

Vsi tekmovalci so bili zelo zadovoljni z izkušnjo in znanjem, ki so ju poleg zabave pridobili na dogodku.

Kot organizatorji bi se iskreno radi zahvalili naši šoli in sponzorjem, ki so bili: Kunigunda Velenje, Pizzerija Manager in Slovenia Games Association. Posebna zahvala gre tudi vsem udeležencem dogodka.

Ekipa GameJam

Elekro in računalniška šola

Šolski center Velenje