O-STA

V letošnjem pokalu Planica 7 se zrcali pogum junakov zime

Zmagovalka natečaja Ustvari pokal Zavarovalnice Triglav Tjaša Vreš je podelila pokal Planica 7

Pogum junakov zime, neokrnjena narava in nepozabno vzdušje največjega slovenskega športnega spektakla so tisto, kar je v risbo pokala za tekmovanje Planica 7 vtisnila dvanajstletna ustvarjalka iz Limbuša Tjaša Vreš. Pokal, ki je nastal po njeni ideji, prav ona pa ga je tudi pobarvala, je ob zaključku sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih predala Avstrijcu Danielu Huberju, ki je s 1374,6 točkami osvojil prvo mesto v seštevku omenjenega tekmovanja.

"Čeprav sem bolj zaprta oseba in me je bilo nekoliko strah, sem sedaj ponosna, da sem predala pokal zmagovalcu tekmovanja Planica 7," je svoje vtise neposredno po podelitvi strnila dvanajstletna Tjaša Vreš. Daniel Huber, ki je zbral največ točk v vseh sedmih serijah planiških poletov, je iz njenih rok prejel pokal s podobami gora, letalnice s skakalcem in velikega zmagovalnega orla. S temi elementi je mlada ustvarjalka želela prikazati pogum smučarjev skakalcev, nepozabno vzdušje in edinstveno kuliso Planice.

Zmagovalka natečaja Ustvari pokal je v Planici doživela nepozaben dan

Mlada ustvarjalka je dan v Planici sicer začela v spremstvu Ceneta Prevca, nekdanjega smučarskega skakalca in člana komisije natečaja Ustvari pokal Zavarovalnice Triglav. Z njim si je še pred pričetkom poskusne serije v nedeljo dolino pod Poncami ogledala z vrha letalnice. "Čeprav je bilo nekoliko megleno, sem vseeno dobila občutek, kako pogumni morajo biti skakalci, da si upajo skočiti s takšne višine," je pojasnila. Po bučnem navijanju v družbi staršev, brata in učiteljice, ki je spodbudila nastanek njene risbe, pa je napočil čas, ko je navkljub sramežljivosti pogum pokazala tudi sama in zmagovalcu Planice 7 suvereno predala pokal, ustvarjen po njeni ideji.

Uporabne povezave: