O-STA

VABILO: Strokovni pogovor "Glavkom - tihi uničevalec vida: Ne čakaj na simptome!"

STAklub Slovenske tiskovne agencije vabi na strokovni pogovor pred svetovnim dnevom glavkoma z naslovom "Glavkom - tihi uničevalec vida: Ne čakaj na simptome!".

S strokovnjakinjami za zdravljenje očesnih bolezni se bomo srečali v ponedeljek, 11. marca 2024, ob 11. uri v prostoru Edvard na Igriški ulici 5 v Ljubljani. Pogovor si boste lahko v živo ogledali tudi na povezavi, kjer bo po koncu dogodka na voljo posnetek za kasnejši ogled.

Svetovni dan glavkoma, ki ga obeležujemo vsako leto 12. marca, je pomembna priložnost za ozaveščanje o tej očesni bolezni. Bolniki z glavkomom v začetnih stopnjah bolezni večinoma nimajo težav in kar 50 odstotkov obolelih bolezni ne zazna. Zato je pomembno, da očesni zdravnik glavkom dovolj zgodaj odkrije in začne zdravljenje, saj se s tem prepreči napredovanje okvare vidnega živca. Nezdravljen glavkom lahko vodi do trajne slepote.

Na pogovoru o pomenu preventivnih pregledov in drugih vprašanjih, povezanih z glavkomom, se nam bodo pridružile:

  • prof. dr. Barbara Cvenkel, dr. med, spec. oftalmologije
  • Alenka Šket Kontestabile, dr. med., spec. oftalmologije
  • dr. Makedonka Atanasovska Velkovska, dr. med., spec. oftalmologije

Pogovor bo vodila Sanja Gornjec, STA

Vljudno vabljeni!

https://video.sta.si/prenos/svetovni-dan-glavkoma



















STAklub je blagovna znamka Slovenske tiskovne agencije, pod okriljem katere STA organizira medijske dogodke in izvaja druga partnerstva kot del tržne svoje. agencije. Partner projekta je podjetje Medis.