O-STA

Jutri je ŠKISOVA TRŽNICA!

Končno smo dočakali 9. Maj - jutri se bomo lahko od 12.30 ure dalje na Kardeljevi ploščadi veselili in ob dobri hrani ter pijači ustvarjali nove spomine. Uradna otvoritev Škisove tržnice bo ob 13. uri, na njej pa bodo študente nagovorili predsednica Zveze ŠKIS, Teja Vogrinec, predsednik Študentske organizacije Slovenije, Luka Mihalič ter minister za obrambo, g. Marjan Šarec. Popoldansko in večerno dogajanje pa prinaša polno zabave ob klubskih in partnerskih stojnicah, mednarodnem otočku, študentskih igrah in koncertih izjemnih glasbenih izvajalcev. Vstopnice si lahko še danes zagotovite po ceni 18 evrov, na dan dogodka pa se bodo na prizorišču prodajale za 20 evrov.

Na prizorišče bodo dopoldne lahko vstopali le partnerji in klubi z zapestnicami. Ostalim obiskovalcem bo vstop omogočen od 12:30 naprej. Škisovo tržnico bomo uradno otvorili ob 13. uri z mimohodom študentskih klubov in organizacij. Najprej bo imela govor predsednica Zveze ŠKIS, Teja Vogrinec, otvoritev pa bomo zaključili s predajo dobrodelnega čeka - letos je bilo v dobrodelni akciji Škisove tržnice, Zveze ŠKIS, študentskih klubov ter Fundacije Študentski tolar zbranih 15.000 EUR, ki bodo razdeljeni študentom, ki so se znašli v finančni stiski. Več informacij o razpisu za finančno pomoč lahko najdete na spletni strani Fundacije Študentski tolar. Med 13:50 in 15:35 bodo potekale različne aktivnosti na partnerskih in klubskih stojnicah, na mednarodnem otočku pa se bo predstavil0 14 društva iz petih različnih držav. Med 15:35 in 16.35 bodo potekale študentske igre, sledila pa bo razglasitev rezultatov študentskih iger ter podelitev naziva najboljše stojnice ter najbolj čiste regije.

Ob 17:00 se bo pričel glasbeni program na glavnem in elektro odru. Letos bodo na glavnem odru nastopilI Naboj, D'Chymnyz, Kreera, Delta Riff, Vazz, Tabu, S.A.R.S. in Zablujena generacija. Na elektro oder pa prihajajo Buchy, Smoks, Eliaz, Michael Angelo, RotorMotor in UnibuU, ki bodo poskrbeli za popolno plesno podlago. Celoten spored nastopajočih je objavljen tudi na Facebook in Instagram profilu Škisove tržnice ter na spletni strani. Večerno dogajanje se bo končalo ob 1:00 zjutraj, obiskovalce pa vabimo tudi na uradni After Škisove tržnice, ki bo potekal v Cvetličarni.

Tržnica je skozi leta prerasla v veliko prireditev, ki jo tekom celotnega dne obišče preko 20.000 mladih. Množična udeležba pa na žalost vodi tudi v ustvarjanje velikih količin odpadkov. Zato organizatorji vsako leto stremimo k optimizaciji čistoče prizorišča, k še bolj doslednemu ločevanju odpadkov, k ozaveščanju o skrbi za okolje in k novim načinom čiščenja prizorišča po končani prireditvi.

Novost letošnjega leta so EKO kozarčki za večkratno uporabo, s katerimi bomo zmanjšali količino plastičnih odpadkov. Ob nakupu prve pijače bodo obiskovalci poleg kozarca prejeli tudi žeton, plačati pa bo potrebno kavcijo (2€). Vračilo žetonov ter nepoškodovanih kozarčkov bo možno do 1:30, pri vhodu oziroma izhodu iz prizorišča. Ob vrnitvi kozarčkov bomo obiskovalcem povrniki tudi plačano kavcijo.

Tudi letos bo na prizorišču postavljenih kar 20 EKO otočkov z zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov. Na ekoloških otočkih bomo ločevali embalažo, biološke odpadke in preostanek odpadkov. Nekaj zabojnikov bo nameščenih tudi izven ograjenega prireditvenega prostora, z namenom spodbujanja obiskovalcev h korektnemu ravnanju z odpadku. Po končani prireditvi bo prostor in okolico Škisove tržnice čistilo več 70 delavcev, saj

stremimo k temu, da dogajanje Škisove tržnice ne vpliva na delo študentov in fakultet naslednji dan.

Plačevanje na letošnji Škisovi tržnici bo potekalo brez gotovine, samo z osebno bančno kartico ali mobilno denarnico. V sodelovanju z Mercatorjem smo za obiskovalce, ki imajo na svojih telefonih naloženo aplikacijo Moj M postavili tudi ločen vhod, ki jim bo omogočil hitrejši prehod na prizorišče.

Organizator poziva vse obiskovalce, da si pravočasno zagotovite vstopnico v redni prodaji in se s tem izognite gneči na vhodu. Do 9. 5. so vstopnice po ceni 18 € na voljo na povezavi in na vseh Eventimovih prodajnih mestih, na dan dogodka pa bo vstopnice po ceni 20 € možno dobiti tudi pri vhodu na prireditveno prizorišče. Prehajanje iz in na prizorišče bo z isto vstopnico možno med 12.30 in 20.00. Po 20.00 prehajanje ne bo več možno, za vstop pa bo potrebno kupiti novo vstopnico.

Veselimo se vašega obiska in komaj čakamo da jutri, 9. maja 2024, ob dnevu za veselje skupaj ustvarimo spomine za vse življenje!

Več informacij o Škisovi tržnici 2024:

Nina Zornik

Vodja marketinga in odnosov z javnostmi

Škisova tržnica 2024

nina.zornik@skis-zveza.si

+386 (0)30 698 440