Kaj je servis O-STA?

Kratka predstavitev in prednosti. Prenesi PDF datoteko!

Slovenska tiskovna agencija v okviru specializiranega servisa O-STA objavlja in posreduje izvirna tiskovna sporočila naročnikov, ki želijo javnost, tako domačo kot tujo, kar najhitreje seznaniti z novostmi, dosežki in spremembami na področju svojega delovanja. Preko servisa O-STA je sporočilo za javnost v izvirni obliki, torej brez poseganja v njegovo vsebino, v nekaj minutah posredovano bazi uporabnikov, ki so naročeni na prejemanje sporočil O-STA, in objavljeno na spletni strani www.o-sta.com ter s tem dosegljivo vsem naročnikom in prejemnikom informacij STA in vsem ostalim obiskovalcem spletnega mesta O-STA in STA.

Med našimi naročniki in prejemniki informacij so:

 • večina slovenskih medijev (tako tiskanih kot elektronskih),
 • vsa ministrstva in državna uprava,
 • slovenska veleposlaništva in konzularna predstavništva v tujini,
 • tuja veleposlaništva v Sloveniji,
 • tuje tiskovne agencije in večji tuji mediji,
 • večja slovenska podjetja.

S prijaznejšimi uporabniškimi rešitvami in z upoštevanjem trendov na področju spletnih portalov ter tujih tiskovnih agencij smo z delnim odprtjem vsebin na spletno mesto www.sta.si dodatno privabili še večje število končnih uporabnikov.

Kdaj se odločiti za objavo sporočila v servisu O-STA?

Kadar želite širšo javnost seznaniti z:

 • informacijami o dejavnostih, dosežkih, spremembah in ostalih aktivnostih v vašem podjetju/organizaciji
 • informacijami o novih proizvodih ali storitvah
 • promocijo skupin proizvodov, blagovnih znamk
 • napovedmi in predstavitvami akcijskih ponudb, prodajnih akcij
 • napovedmi in poročili z dogodkov (novinarske konference, skupščine delničarjev, kongresi, predstave, razstave, koncerti, družabne prireditve...)
 • objavo letnih/polletnih rezultatov poslovanja
 • informacijami o novih poslovnih enotah, podružnicah ali tržiščih vašega podjetja/organizacije
 • informacijami kupcem o neustreznih proizvodih na trgu
 • z drugimi sporočili

Prednosti objave sporočila v servisu O-STA

Hitrost

Vaša sporočila za javnost so nekaj minut po prejetju objavljena na spletni strani O-STA in posredovana bazi prejemnikov orginalnih sporočil za javnost.

Izvirna oblika

Vaša sporočila za javnost so objavljena v celoti in nespremenjena.

Neposredni kontakt

Vaši kontaktni podatki so objavljeni na koncu sporočila. Uporabniki O-STA in prejemniki sporočil za javnost bodo tako neposredno kontaktirali pravo osebo.

Posredovanje sporočil na tuje trge

STA ima kot edini ponudnik v Sloveniji tudi možnost posredovanja sporočil v tujino oz. na ciljne trge naročnika prek partnerskih agencij. STA se namreč s projektom O-STA vključuje v mednarodno mrežo OTS, ki omogoča distribucijo sporočil v slednje evropske države: Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Estonija, Hrvaška, Litva, Latvija, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Črna Gora, Slovaška, Slovenija, Češka, Ukrajina, Madžarska, Avstrija, Nemčija, Švica, Belgija, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Portugalska, Španija, Velika Britanija, Švedska.

Prenesi cenik EU.

Dostop v vsakem trenutku

Vsa sporočila v servisu O-STA so arhivirana in torej dostopna ob vsakem trenutku. Dostop do objavljenih sporočil je za vse obiskovalce brezplačen.

Kredibilnost

Z objavo sporočila za javnost hitreje in lažje dosežete splošno javnost, prav tako je lahko kakovostno sporočilo za javnost tudi do petkrat bolj učinkovito od oglasa.

Objava fotografij, grafikonov, preglednic in logotipa

O-STA poleg objave in posredovanja sporočil ponuja tudi možnost objave do pet fotografij, preglednic, grafikonov in logotipa organizacije z aktivno povezavo na stran naročnika.

Prevod

STA na željo naročnika sporočilo tudi prevede. Pokličite nas za ceno.

Tuja podjetja in organizacije

O-STA objavlja in posreduje tudi sporočila tujih podjetij oz. organizacij.

Delovni čas

Delovni čas uredništva O-STA je od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure. Sporočila, prejeta po delovnem času, bodo uvrščena v O-STA naslednji dan zjutraj, sporočila, prejeta med vikendom in v času praznikov, pa prvi delovni dan. Izjemoma je ob predhodnem dogovoru možno takoj posredovati tudi sporočila, ki bodo prispela po 16. uri.

Vaše sporočilo za javnost in dodatne elemente objave pošljite na elektronski naslov: o-sta (at) sta (dot) si.

Dodatne informacije

Služba za marketing: marketing (at) sta (dot) si
Telefon: 01/24 10 127 (Katarina Vidič), 01/24 10 128 (Edvard Huth)