Predstavitev Slovenske tiskovne agencije

Slovenska tiskovna agencija je nacionalna tiskovna agencija, ki spremlja in posreduje novice o dogodkih v državi in mednarodnem okolju.

Servisi STA (splošni servis v slovenskem jeziku, angleški servis, foto servis) so namenjeni predvsem medijskim hišam, državnim ustanovam, poslovni javnosti, veleposlaništvom in drugim zainteresiranim javnostim.

Slovensko tiskovno agencijo vodijo pri poročanju načela hitrosti, objektivnosti in kredibilnosti. S pomočjo več kakor sto novinarjev, dopisnikov, fotografov in drugih sodelavcev je STA eden ključnih virov informativnih vsebin za slovenske medije in prek njih za celotno slovensko javnost ter glavni vir informacij o dogajanju v Sloveniji za tuje tiskovne agencije in medijske hiše.

Hkrati je STA edina ponudnica dnevnih novic v angleškem jeziku za vse angleško govoreče zainteresirane javnosti v Sloveniji in po svetu.

Z delnim odpiranjem vsebin splošnega servisa širšemu krogu uporabnikov je informativni servis STA postal zanimiv tudi za splošno javnost, s čimer se krog uporabnikov storitev STA še povečuje.