O-STA

Kolesarji in obiskovalci 24-urnega kolesarjenja z Markom Balohom zbrali več kot 1.000 evrov za projekt Gibaj in zmagaj

Minuli petek, 26. januarja 2018, se je v športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana začelo 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom. Na dobrodelnem kolesarskem podvigu, ki je bil 13. po vrsti in je potekal s podporo Rotary kluba Ljubljana Nike, je skupaj z znanim slovenskim ultramaratoncem kolesa gnalo več kot 80 športnih privržencev. Dogodek je letos potekal v podporo projektu Gibaj in zmagaj, pri čemer so kolesarji skupaj z obiskovalci zbrali donacije v skupni vrednosti 1.063 evrov.

Tradicionalni kolesarski podvig v Športnem centru Millenium je tudi letos izpolnil svoj dobrodelni namen. Idejni vodja dogodka in prvi mož kolesarske odprave, ki je na sobnih kolesih v 24 urah virtualno obkrožila Slovenijo in se podala celo po poteh Amerike, Marko Baloh je povedal: "Vesel sem, da se je povabilu odzvalo toliko ljudi - tako donatorjev kot tistih, ki so z mano kolesarili. Na dirkah, kot je denimo RAAM, je lahko v samoti in tudi zaradi vremena precej turobno. Na tem dogodku sem skozi vseh 24 ur imel družbo, tudi ponoči. Dogodek je bil ne le dobrodelen, pač pa tudi dober trening za pripravo na letošnjo sezono, v kateri se bom med drugim udeležil dirk okoli Slovenije in Švice. Glavni cilj sezone pa je svetovni rekord v 24-urnem kolesarjenju na cesti, ki bi ga rad vrnil v slovenske roke."

V 24 urah kolesarjenja je Marko kljub bolečinam v kolenih prekolesaril 820 kilometrov in porabil 15 tisoč kalorij. Vsako zimo sicer na sobnem kolesu preživi kar 300 ur, virtualno kolesarjenje pa je zato prijetno razvedrilo.

Dogodka so se udeležili tudi znani obrazi, med njimi: kajakaš Nejc Žnidarčič, telovadci Tjaša Kysselef, Sašo Bertoncelj, Mitja Petkovšek, Ivona Vukičevič in Adela Šajn, potapljač Samo Jeranko ter kolesarke ekipe BTC City Ljubljana. Za nasmeh na licih je poskrbel komik Tin Vodopivec.

Udeležence dogodka je prišel spodbujat Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC: "Kolesarjenje je tesno povezano z družbo BTC, saj aktivno prispevamo k razvoju slovenskega kolesarstva. Med drugim smo sponzor znamenitega Maratona Franja BTC, podpiramo kolesarke ekipe BTC City Ljubljana in tudi izvrstnega Marka Baloha. Spodbujamo mlade k zdravemu načinu življenja, zato me navdušujejo podatki, da kolesarstvo v svoje vrste vsak da privablja vedno več novih navdušencev. Še posebej pa sem vesel, ko šport dobi širše razsežnosti, kot denimo dobrodelnost v podporo mladim v primeru tega 24-urnega maratona."

Obiskovalci so s skupnimi močmi zbrali sredstva v višini 1.063 evrov za projekt Gibaj in zmagaj. Sredstva bodo namenjena poletnemu taboru, s katerim želijo mlade spodbuditi k zdravemu, aktivnemu in pozitivnemu življenjskemu slogu ter poskrbeti za primerno telesno težo mladih. Organizatorji bodo v štirih tedenskih terminih 300 mladim omogočili nepozabne aktivne počitnice. Na taboru bodo izvajali aktivnosti in delavnice s področja zdrave prehrane, aktivnega življenja in pozitivne samopodobe.

Dogodek je pospremila živa glasa, za glasbeno podlago je skrbel tudi DJ. V času trajanja dogodka je bil trikrat prirejen "spinning", potekale pa so tudi priprave na Maraton Franja BTC City, ki letos poteka 8.-10. junija.

Fotografije v viąji resoluciji so dostopne v galeriji na naslednji povezavi.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si