O-STA

REAL security d.o.o. je postal uradni specializirani distributer upravljanih storitev McAfee

20.2.2018
McAfee, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

objavljata, da je vodilno Mariborsko podjetje s področja kibernetske varnosti REAL security d.o.o., ki je sicer že dolgoletni partner podjetja McAfee, sedaj postalo tudi specializirani distributer upravljanih varnostnih rešitev tega podjetja - McAfee Managed Services Specialization Distributor. S to objavo hkrati tudi pozivamo vse ponudnike informacijskih in predvsem varnostnih rešitev, ki razmišljajmo tudi o tem, da bi svojim zvestim strankam ponudili tudi izvajanje upravljanih varnostnih storitev, da nas kontaktirajo na spodaj zabeležene ali katere druge načine. Nadejamo se, da boste v kratkem lahko pričeli za stranke izvajati tudi varnostne, na primer mesečno obračunavane storitve na podlagi McAfee rešitev, z v strežniških oblakih temelječimi produkti ali morda tudi hibridnimi delno pri stranki ali partnerju lokalnimi postavitvami.

Partnerji, ki se bodo specializirali - izučili - za izvajanje MSP storitev podjetja McAfee, bodo lahko za stranke upravljali storitve iz naslednjih produktnih področij:

1. ePolicy Orchestrator (ePO)

2. MOVE

3. HIPs

4. Application Control

5. Endpoint Data Loss Prevention (DLPe)

6. Endpoint Protection

7. Advanced Threat Defense (ATD)

8. Network Security Platform (NSP/IPS)

9. Web Protection

1. 10.Network Data Loss Prevention (NDLP)*

2. 11.SIEM*

3. 12.TIE

4. 13.McAfee Active Response (MAR)

*MSP closed access products, training required to purchase from Managed Service Specialization price book.

Specializacija za upravljane varnostne storitve McAfee je lahko garancija trajnih rednih prihodkov za partnerje z dodano vrednostjo, ki bodo prodajali, obračunavali in upravljali varnostne rešitve podjetja McAfee. Dopolnite ponudbo z McAfee storitvami, na ta način obogatite vaš poslovni model in si zagotovite bolj obsegu storitev primerno obračunavanje, na podlagi tega pa več zaupanja pri strankah in višje prihodke. Ali je tukaj potencial? Berite dalje!

Tržišče upravljanih varnostnih storitev bi naj do leta 2021 bilo vredno več kot 33 milijarde ameriških dolarjev! In če vas moti, da je regija Adriatik morda le majhen delček tega kolača, potem pomislite na to, da je glede na velikost in organizacijo večine podjetij tukaj problem ravno v pomanjkanju varnostnih strokovnjakov v podjetjih, problem je v njihovi preobremenjenosti z (pre)več produkti, problem varnostnih ekip so zelo omejeni proračuni, problem mnogih nekoliko večjih podjetij je nezmožnost vzpostavitve lastnega varnostnega centra SOC, mnoga podjetja ta čas tudi spreminjajo miselnost in preklapljajo iz kapitalnega v operativno investiranje. Vse to so problemi, katere lahko podjetja rešijo predvsem z naročilom na upravljane varnostne storitve!

Da bi pridobili specializacijo in upravljali storitve McAfee, morate izpolnjevati naslednja merila programa:

· Paketi in izdelki podjetja McAfee - Vi ste lastnik licenc za produkte podjetja McAfee, koriščenje tehnologije obračunavate znotraj celotne pristojbine za storitve. McAfee produkte naročate preko izbranega distributerja, vaša obveza je pripravljanje mesečnega poročila o uporabi.

· Izvajanje tehnične podpore - Vaša tehnična ekipa mora opraviti ustrezne šolanja in pridobiti tehnične certifikate, nakar lahko nudi in je odgovorna za tehnično podporo vaših strank. V idealnem primeru bo partner, ki upravlja s storitvijo, postavil in vzdrževal operacijski center za podporo (SOC) ali center za omrežne operacije (NOC).

· Upravljanje odnosov s strankami - Vi ste tisti, ki upravlja McAfee tehnologije in celoten odnos s končnimi strankami, zagotavlja 24-urno podporo uporabnikom in vzdržuje sporazum o ravni storitev (SLA).

Značilnosti specializacije za upravljanje varnostnih storitev McAfee:

· Obračunavanje glede na uporabo - mesečno obračunavanje uporabe rešitev podjetja McAfee.

· Predvidljivost stroškovnega modela - dostop do za izvajanje upravljanih storitev potrebne inovativne programske in strojne opreme ter SaaS rešitev po primerno segmentiranih cenikih.

· Agregirano oblikovanje cen - vključuje količinsko cenjenje na podlagi skupne predvidene prodaje upravljanih storitev.

· Učinkovito poročanje - poenostavljen postopek poročanja o mesečni rabi storitev in obračunavanje z enim samim preglednim računom.

· Tehnična podpora - pravica do 'Gold Level' tipa podpore za izdelke podjetja McAfee, ki so potrebni za izvajanje upravljane storitve.

· Partnerska podpora - z opravljenimi tehničnimi certifikati pridobite pravico dostopa do McAfee Tier 1 ali Tier 2 pomoči, ali do upravitelja računa za 'McAfee accelerated technical support assistance'.

· Fleksibilno upravljanje varnosti - vključuje pravico do izbire programske opreme McAfee ePolicy Orchestrator (McAfee ePO) ali posameznih upravljalnih konzol varnostih storitev SaaS, kakor tudi do dodatnih partnerskih rešitev McAfee Security Innovation Alliance (SIA).

Ugodnosti specializacije za upravljane storitve:

· Ustvarjajo več prihodkov - na podlagi ponavljajočih se obnovitev (renewal) ter več možnosti za povečano (up-sell) in navzkrižno (cross-sell) prodajo.

· Predstavljajo možnost dopolnitve portfelja z mesečnimi rešitvami, vključno s programsko in strojno opremo na lokaciji ali v oblaku temelječimi SaaS storitvami.

· Izpolnjujejo želje, zahteve in povpraševanje kupcev po novem plačljivem modelu glede na potrebe oz. porabo.

· Omogočajo daljinsko spremljanje in upravljanje več strank iz ene same nadzorne plošče.

· Promoviranje svoje lastne blagovne znamke z integrirano ponudbo rešitev.

· Možnost izdelave dodatnih tehničnih certifikatov za ponudbo bolj naprednih izdelkov z omejeno stopnjo dostopa in za nadgrajeno tehnično podporo partnerja.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.mcafee.com/uk/about/newsroom/index.aspx

### ### ###

O podjetju McAfee

McAfee, nekoč del korporacije Intel, je eden od vodilnih in predvsem največjih ponudnikov varnostnih rešitev na svetu, kar dokazuje z velikim tržnim deležem in širokim naborom izdelkov. Preverjeni proaktivni varnostni produkti in storitve vseh vrst - zaščita končnih točk, varnost elektronske pošte in spletnega prometa, požarne pregrade in preprečevanje vdorov, SIEM ter druge varnostne rešitve in storitve v oblaku so namenjene zaščiti sistemov, omrežij in posameznih računalnikov ter prenosnih naprav. Z v hiši razvitimi inovativnimi rešitvami za domače uporabnike, podjetja, javne organizacije in ponudnike storitev se zagotavlja informacijska varnost, skladnost, preprečuje prekinitve v poslovanju, ohranja integriteto poslovnih podatkov, odkriva ranljivosti, nadzira in izpopolnjuje varnost sistemov.

Kupci rešitev podjetja McAfee so največje vladne organizacije in mednarodne korporacije, a tudi milijoni domačih uporabnikov in družinskih podjetij. Za podjetjem je dolgoletna tradicija, velik del Intel Security je namreč nastal iz nekdanjega podjetja McAfee, ustanovljenega že leta 1987 kot prva komercialna proti-virusna rešitev, katerega je Intel prevzel leta 2011 in potem postopoma ukinil ime blagovne znamke.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.mcafee.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, Product Manager

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com