O-STA

The Terror: nova AMC-jeva serija o nevarni plovbi kraljeve mornarice in iskanju prehoda prek Arktike

V četrtek, 29. marca 2018, na kanal AMC prihaja povsem nova napeta TV serija The Terror, ki bo gledalce v dve-urni premieri popeljala na vznemirljivo popotovanje po ledenem severu. Zgodba spremlja nevarno plovbo kraljeve mornarice v iskanju prehoda prek Arktike. Posadka je soočena s številnimi izzivi in nepredvidljivimi situacijami, plovba pa se spremeni v sam boj za preživetje sredi ledenega severa zemlje.

Serijo je navdihnila resnična zgodba o skrivnostnem izginotju raziskovalne ekspedicije v arktičnem ledu sredi 19. stoletja, glavno vlogo pa igra Jarred Harris, znan iz serije Mad Man. Po besedah izvršnih producentov Davida Kajganich in Soa Hugha serija zajema redko kombinacijo zanimive zgodovine, zapletenih karakterjev, groze in nekakšne obljube še neznanega sveta. Skozi različne situacije prikaže vse, kar gre lahko narobe, ko se skupina moških v boju za preživetje spopada ne le z zunanjimi nevarnostmi, pač pa tudi med sabo. Na ogled je že tudi kratka napoved serije, ki gledalcev nikakor ne bo pustila ravnodušnih.

Serija The Terror šteje deset epizod, glavne vloge pa pripadajo igralcem Jaredu Harrisu, ki igra kapitana Francisa Crozierja, Tobiasu Menziesu, v vlogi kapitana Jamesa Fitzjamesa, Ciaránu Hindsu, ki se nam bo predstavil kot sir James Franklin, Paulu Readyju, ki igra dr. Henryja Goodsira, Adamu Nagaitisu, ki ga bomo spoznali kot Corneliusa Hickeyja, Nive Nielsen, ki igra Lady Silence, Ianu Hartu, v vlogi Thomasa Blankyja in Trystanu Gravelleu, ki igra Henryja Collinsa.

Serija je bila posneta v Budimpešti in na hrvaškem otoku Pag, producirale pa so jo produkcijske hiše Scott Free, Emjag Productions in Entertainment 360 v sodelovanju z AMC Studii. Izvršni producenti serije so poleg Davida Kajganicha in Soa Hugha še Ridley Scott, David W. Zucker, Alexandra Milchan, Scott Lambert and Guymon Casady.