O-STA

Je vaša zaključna bilanca že pripravljena?

Samostojni podjetniki, gospodarske družbe, zadruge in društva morajo vsako leto Finančni upravi RS (Furs) in Agenciji za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) predložiti zahtevana zaključna poročila za preteklo leto. Ponavadi je skrajni rok za njihovo oddajo 31. marec. Letos pa je zaradi velikonočnih praznikov podaljšan na 3. april. Če si sami vodite knjigovodstvo, si lahko sami pripravite tudi zaključno bilanco za minulo leto. Prijavite se na enega izmed zadnjih dveh terminov naše delavnice Zaključna bilanca 2017!

Zaključna bilanca za leto 2017

Če ste v dvomih, kako pripraviti bilanco stanja in izkaz uspeha, smo za vas pripravili delavnico, ki zajema sestavo, obračun in izdelavo zaključnih poročil za zunanje institucije. Delavnica je sestavljene iz teoretičnega in praktičnega dela, na voljo pa sta le še dva termina.

Kaj mora vsebovati zaključna bilanca, je določeno v Zakonu o gospodarskih družbah (ZGD-1). Ta je tudi eden izmed tistih, katerega določila bomo na teoretičnem delu naše delavnici natančneje predstavili.

V praktičnem delu delavnice pa vam bomo predstavili, kako se izdela zaključna poročila. Podrobno bomo razložili, kako so zaključna poročila sestavljena in kako se izdela davčni obračun. Uporabili bomo vsem razumljive primere, saj želimo čimbolj plastično prikazati, kako bo nastala zaključna bilanca za vaše podjetje ali samostojno dejavnost!

>>> Letna poročila 2017 že lahko oddate

Delavnico Zaključna bilanca 2017 priporočamo tudi vsem tistim podjetnikom, ki bi želeli imeti boljši vpogled v letna poročila svojega podjetja ali samostojne dejavnosti, ki jih pripravi računovodja.

>>> Na vaša konkretna vprašanja pa lahko individualno odgovorijo tudi naši strokovnjaki. Nudimo vam računovodsko in davčno svetovanje.

Davčni obračun za normirance

Normiranci morate Fursu predložiti "le" davčni obračun in določiti zavarovalno osnovo za prihodnje poslovno leto. Davčni obračun lahko pripravite tudi na naši delavnici. Ni pa vam treba oddati letnega poročila Ajpesu.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki finance podjetniške novice podjetništvo

Oznakeajpes avtorski članki bilanca furs zaključna bilanca 2017

POVEZAVA: https://data.si/blog/2018/02/14/vasa-zakljucna-bilanca/