O-STA

Predstavitev ženske profesionalne ekipe BTC City Ljubljana in moške kontinentalne ekipe Ljubljana Gusto Xaurum

Spoštovani prijatelji športa,,

na ljubljanskem gradu je bila včeraj predstavitev ekip Kolesarskega društva Rog in sicer ženske profesionalne kolesarske ekipe BTC City Ljubljana in moške kontinentalne ekipe Ljubljana Gusto Xaurum.

· V nadaljevanju celotno sporočilo za medije.

· Fotografije višje resolucije so dostopne na fotogaleriji na naslednji povezavi.


###

Sporočilo za medije Ljubljana, 14. Marec 2018

Predstavitev ženske profesionalne ekipe btc city ljubljana in moške kontinentalne ekipe ljubljana gusto xaurum

Na ljubljanskem gradu je bila včeraj predstavitev ekip Kolesarskega društva Rog in sicer ženske profesionalne kolesarske ekipe BTC City Ljubljana in moške kontinentalne ekipe Ljubljana Gusto Xaurum.

Po pozdravnem nagovoru predsednika KD Rog Aleksa Štakula, podžupana MOL Aleša Čerina in predsednika uprave družbe BTC Jožeta Mermala, se je najprej predstavila ženska ekipa, ki aktivno sodeluje na najbolj prestižnih kolesarskih dirkah na svetu, kot so Tour de France, Giro dItalia, Prudential London, Dirka po Flandriji, La Vuelta Madrid,...

Ekipa BTC City Ljubljana je sestavljena iz 14 članic, ki prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Azerbaijana, Nemčije, Švedske, Poljske, Nizozemske in Rusije. V letošnjem tekmovalnem programu ekipo čaka 105 startov na dirkah UCI in World Toura, evropsko prvenstvo v Angliji in svetovno prvenstvo v Innsbrucku v Avstriji.

Dokaz, kako lepo se razvija zgodba ženskega kolesarstva v Sloveniji, je tudi želja Eugenie Bujak po pridobitvi slovenskega državljanstva, kar bo pripomoglo tudi k večji moči reprezentance, saj tudi Polona Batagelj in Urša Pintar posegata vsako leto višje na svetovni lestvici.

Mestna občina Ljubljana je že vrsto let največja podpornica tako ženske ekipe, moške ekipe ter celotnega društva KD ROG. Po besedah podžupana Aleša Čerina se zaveda pomena svoje podpore za razvoj tekmovalnega kolesarstva v Ljubljani in celotni Sloveniji.

Družba BTC že 15 let podpira rekreativno in tekmovalno kolesarstvo v Sloveniji, zadnjih pet let pa skupaj z Mestno občino Ljubljana in pokrovitelji posebno skrb posveča edini slovenski ženski kolesarski ekipi BTC City Ljubljana, ki z nastopi v Woman World Touru na najbolj prestižnih dirkah po svetu promovira Slovenijo in slovenske blagovne znamke pred milijoni gledalcev ob trasah in v neposrednih prenosih pred TV zasloni.

Športni direktor ekipe BTC City Ljubljana Gorazd Penko je med drugim poudaril:

"Ženski ekipi se je v 2017 že drugič uspelo obdržati med 15. vodilnimi ekipami na svetu. Lani celo na 9. Mestu UCI lestvice, kar je za tako skromno in mlado ekipo izreden dosežek. V štiri letnem obstoju ekipe smo dosegli 2 x 7. mesto na svetovnih prvenstvih v ekipni vožnji. Podobne dosežke želimo doseči tudi letos. Cilj ekipe je obdržati se v petnajsterici vodilnih ekip ženskega World Toura. Zahvaljujemo se vsem, ki podpirajo KD ROG in ki se zavedajo vizionarskega pomena kolesarstva v današnjem času. Kolesarstvo kot aktivno preživljanje prostega časa je danes izrednega pomena v turizmu, še večjega v splošnem zdravstvenem pomenu v času vedno večjega števila neaktivnih prebivalcev ter tistih s preveliko telesno težo. Na tem področju pa se trudi KD ROG vsako leto z novimi vadbenimi programi in dogodki pridobiti čim večje število simpatizerjev kolesarstva."

Ljubljana Gusto Xaurum je nov, osvežen obraz kontinentalne kolesarke ekipe, iz katere je prišlo nekaj vrhunskih kolesarjev na svetovni ravni. Sestavlja jo 16 kolesarjev iz Slovenije, Avstralije, Tajvana, Hrvaške in Japonske. V letošnjem tekmovalnem programu imajo predvidenih več kot 65 dirk na dirkah UCI po Evropi in Aziji.

Na predstavitvi so sodelovali vsi člani ekipe, razen tekmovalcev iz Avstralije, Tajvana in Japonske, ki se ekipi pridružijo konec meseca, so pa navzoče pozdravili prek video posnetkov.

Udeležence je prek videa prav tako nagovoril častni konzul Republike Slovenije v avstralski zvezni državi Viktorija Eddy Kontelj, potomec slovenskih staršev in velik podpornik ekipe Ljubljana Gusto Xaurum v Avstraliji.

S Tajvana se je oglasil tudi generalni direktor proizvajalca koles Gusto Harry Liao, ki je poudaril, da so se za opremljanje moške ekipe in finančno podporo odločili zaradi njene ideje povezovanja mladih talentiranih kolesarjev z vsega sveta, saj je to zelo zanimivo tudi za mlade kolesarske upe iz Azije.

Predstavnik podjetja Xaurum je izpostavil pomen ekipnega dela, spoštovanja vsakega posameznika in vzajemne podpore, ki so enako pomembni tako v športu kot poslovnem svetu. Ker so vse to videli v ekipi Ljubljana Gusto Xaurum in ker podpirajo razvoj mladih športnikov, so se odločili za sponzorstvo.

Direktor ekipe Ljubljana Gusto Xaurum Tomaž Poljanec je med drugim poudaril:

"Počaščen sem, da smo na predstavitvi dveh ekip, ki prihajata iz KD Rog, ki ima s svojo tradicijo in znanjem odlično kolesarsko šolo in ki izredno pozornost namenja mladim in je eno redkih kolesarskih društev na svetu, ki ima tudi vse sekcije, v katerih se kalijo mladi kolesarke in kolesarji. Tudi v ekipi Ljubljana Gusto Xaurum veliko pozornost namenjamo razvoju talentiranih mladih kolesarjev, naša želja je postati ena najboljših razvojnih ekip v kolesarskem svetu, ki bo zanimiva za domače in tuje kolesarje, ki bodo lahko od nas vstopali v najbolj vrhunske kolesarke ekipe. "

KD Rog

Ženska profesionalna kolesarska ekipa BTC City Ljubljana

Moška kontinentalna ekipa Ljubljana Gusto Xaurum