O-STA

Javna dražba Fursa: Na voljo so prestižne ročne ure

Finančna uprava RS (Furs) pripravlja javno dražbo trinajstih prestižnih ročnih ur v skupni vrednosti 99.500 evrov. Njihove izklicne cene se gibljejo od 1.500 do 18.000 evrov (brez carine in DDV). Javna dražba bo prihodnji petek, 22. decembra, v Fursovih prostorih v Mariboru.

Vas mika dodaten zaslužek? Registracija s.p. je enostavna, potrebujete le dobro idejo. Pri iskanju pravih idej pa vam pomagamo na našem brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Nekaj jih najdete tudi v prispevku Kako začeti in uspeti - z malo ali brez denarja.

Javna dražba zaseženih ur

Prestižne ročne ure so predstavniki Fursovih mobilnih enot zasegli tujcu, ki jih je skušal tihotapiti skrite v svojem vozilu. Izkupiček javne dražbe bo prihodek državnega proračuna.

Kot so sporočili s Fursa, je natančen seznam vseh ročnih ur s fotografijami in opisi objavljen na njihovih spletnih straneh. Vsi zainteresirani si jih lahko ogledajo tudi v prostorih mariborskega finančnega urada v času uradnih ur od vključno danes do vključno dneva, ko bo javna dražba izvedena.

Oceno zaseženih ur je opravilo podjetje Malalan, ki je potrdilo njihovo pristnost, brezhibno delovanje in ohranjenost.

Kako bo potekala javna dražba?

Preden se začne javna dražba, mora ponudnik vplačati varščino ali predložiti ustrezen instrument zavarovanja plačila varščine, ki predstavlja deset odstotkov izklicne cene vsake posamezne ure.

Najboljši ponudnik bo lahko kupljene ure prevzel takoj po plačilu kupnine. Od dosežene prodajne cene bo moral plačati tudi carino v višini 80 centov na kos in 22-odstotni davek na dodano vrednost, so še zapisali na Fursu.

Morda vas zanima tudi:

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo zanimivosti

Oznakeavtorski članki furs javna dražba ročne ure

POVEZAVA: https://data.si/blog/2017/12/11/javna-drazba-fursa/