O-STA

Program "Učne delavnice" za najtežje zaposljive

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so potrdili začetek izvajanja programa "Učne delavnice". Ta je namenjen informiranju, motiviranju in podpori pri vključevanju brezposelnih oseb v praktično usposabljanje v delovnem okolju socialnega podjetništva. V program naj bi se vključilo tisoč oseb iz najbolj ranljive in najtežje zaposljive skupine brezposelnih. Sem spadajo dolgotrajno brezposelni, starejši od 55 let, osebe z nižjo izobrazbo in invalidi.

Če tudi vi iščete zaposlitev, razmislite o samozaposlitvi. Njene prednosti in slabosti predstavljamo na brezplačnem izobraževanju. Na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo pa lahko svojo poslovno idejo dokončno izoblikujete, na VEM točki Data pa v nadaljevanju lahko ustanovitev podjetja opravite popolnoma brezplačno. Brezposelni sicer lahko služite tudi z osebnim dopolnilni delom.

Prijava na izobraževanje

IZOBRAŽEVANJE

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Kakšne so pozitivne stvari, ki vam jih prinese samozaposlitev?

Več informacij

Kaj bodo prinesle Učne delavnice?

Učne delavnice bodo spodbujale subvencionirano zaposlovanje v zaposlitvenih centrih, socialnih ali invalidskih podjetjih oziroma pri vseh ostalih upravičenih delodajalcih. Pospešile bodo tudi zaposlovanje v že obstoječih socialnih podjetjih z namenom socialne, poklicne in delovne rehabilitacije ter integracije brezposelnih oseb. Že poznate spremembe delovnopravne zakonodaje, ki posega tudi na področje brezposelnosti?

Učne delavnice bodo tako prispevale k aktivnemu vključevanju brezposelnih iz ranljivih skupin, ki potrebujejo poglobljeno obravnavo pri pridobivanju ključnih socialnih, poklicnih in delovnih kompetenc.

Za obdobje 2017-2022 znaša skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo programa "Učne delavnice", dobrih 16 milijonov evrov. Od tega bo skoraj 13 milijonov evrov evropskih sredstev. Zavod RS za zaposlovanje bo javno povabilo za Učne delavnice objavil v novembru 2017.

Prijava na izobraževanje

Kmalu tudi javno povabilo za javna dela 2018

Z javnim povabilom za izbor programov javnih del za leto 2018 Zavod RS za zaposlovanje spodbuja reševanje brezposelnosti v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, kjer osebe živijo, in neprofitnimi delodajalci. Ti oblikujejo programe javnih del, ki so v javnem interesu in so primerni za zaposlitev težje zaposljivih.

Ciljne skupine za vključitev v javna dela so dolgotrajno brezposelnih (dve leti in več), starejši od 55 let (več kot 14.000), osebe z nižjo izobrazbo (več kot 15.000) in invalidi (več kot 12.000). Na zavodu sicer ugotavljajo, da se po zaključku javnih del zaposli kar okrog 30 odstotkov udeležencev. Javno povabilo za leto 2018 bo objavljeno v prihodnjem tednu.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijeizobraževanja kadri podjetniške novice podjetništvo ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zanimivosti

Oznakeavtorski članki brezposelnost ministrstvo za delo učne delavnice zaposlovanje zavod rs za zaposlovanje

POVEZAVA: https://data.si/blog/2017/10/19/program-ucne-delavnice/