O-STA

Junija registriranih več kot 400 doo-jev

Gospodarsko vzdušje v državi se izboljšuje, zato ne presenečajo podatki o novoustanovljenih družbah z omejeno odgovornostjo (doo), ki jih je pripravila Agencija za javnopravne evidence in storitve (AJPES). V preteklem mesecu je bilo registriranih več kot 5 odstotkov več družb z omejeno odgovornostjo kot v istem mesecu lani.

Najpogosteje se družbe ukvarjajo s trgovino in posredništvom, pogosto pa registrirajo tudi dejavnost "Gostinske nastanitvene dejavnosti in dejavnost strežbe jedi in pijač" ter "Informacijsko-tehnološke storitvene dejavnosti". Če vas zanima, katere dejavnosti še izbirajo podjetniki, preberite prispevek o najpogosteje registriranih dejavnostih.

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Imate vprašanja glede registracije podjetja? Posvetujte se z našimi podjetniškimi svetovalci.

Več informacij

Doo je pravna oseba, katere lastnik je lahko ena ali več oseb. Lastniki za poslovanje ne odgovarjajo z osebnim premoženjem. Za ustanovitev doo pa morate vplačati ustanovni kapital v višini najmanj 7.500 evrov.

Postopek za ustanovitev doo oziroma družbe z omejeno odgovornostjo na VEM točki Data je enostaven in brezplačen. Kljub temu pa mora tako pomembna odločitev temeljiti na znanju in poznavanju zakonodaje. Zato vsem bodočim podjetnikom priporočamo udeležbo na našem brezplačnem seminarju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Izvedeli boste, kako poteka sam postopek registracije, seznanili pa se boste tudi s tem, kako boste obdavčeni, katere stroške lahko pričakujete ob ustanovitvi podjetja in kakšni so postopki po registraciji podjetja. Zainteresiranim pa na podjetniškem svetovanju odgovarjamo tudi na morebitna zahtevnejša individualna vprašanja.

Prijava na izobraževanje

Kakšen je sam postopek ustanovitve doo na VEM točki DATA, pišemo tudi v prispevku V treh korakih do ustanovitve d. o. o.

Junija ustanovljenih več kot 400 doo-jev

Podatki iz Poslovnega registra Slovenije (PRS) kažejo, da je bilo v juniju na novo ustanovljenih več kot 400 doo-jev. To je približno 4 odstotke več kot meseca maja in 5,5 odstotka več kot junija 2016. V juniju je bilo sicer prvič v register vpisanih tudi 1,247 samostojnih podjetnikov. Vpogled v podatke PRS je možen na spletni strani AJPES.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijegospodarstvo podjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja zanimivosti

Oznakeavtorski članki doo registracija dejavnosti ustanovitev podjetja

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/07/20/junija-registriranih-vec-kot-400-doo-jev/