O-STA

MetLife prva ameriška zavarovalnica, ki je dosegla ogljično nevtralnost

NEW YORK, ZDA--(BUSINESS WIRE)-- Ameriška zavarovalnica MetLife, Inc. (NYSE: MET) je v sredo sporočila, da je dosegla ogljično nevtralnost, kar si je zastavila za cilj leta 2015, ter tako postala prva zavarovalnica s sedežem v ZDA, ki ji je to uspelo.

MetLifu je dosežek uspel zaradi vključevanja trajnostnih načel in dobrih praks na področju energetske učinkovitosti v svoje delovanje po vsem svetu ter izničenja preostalih izpustov z investicijami v projekte za zmanjšanje izpustov ogljika po vsem svetu.

"MetLife je predan svoji zavezi, da bo odgovoren poslovni član družbe in bo svoje globalno poslovanje vodil po trdnih okoljevarstvenih načelih ," je dejal Marty Lippert, izvršni podpredsednik in direktor MetLife Global Technology and Operations. "Trajnostno naravnane poslovne strategije ne le zmanjšujejo naš vpliv na okolje, ampak tudi poudarjajo vrednote našega podjetja."

Primeri prizadevanj MetLifa na področju vključevanja trajnostnih načel v delovanje podjetja:

Platinast certifikat za zelene gradnje LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) za MetLifove prostore v Washingtonu in kampusu Global Technology Campus v občini Cary v Novi Karolini. MetLife ima tako 19 pisarn po vsem svetu s certifikati LEED (ki se razprostirajo na 371.612,16 kvadratnih metrih), šest od njih pa si je prislužilo najvišji, platinast certifikat.

Skoraj 30-odstotno znižanje energetske porabe v prostorih, ki jih ima podjetje v lasti ali uporabi v ZDA.

Zavzemanje za zmanjšanje vplivov na okolje pri glavnih dobaviteljih in v celotni dobavni verigi.

Okoljske investicije v višini 9,7 milijard dolarjev, vključno z lastniškimi deleži v 37 vetrnih in sončnih elektrarnah, delež v lastniškem kapitalu 48 nepremičnin s certifikatom LEED in investicije v projekte obnovljivih virov energije v vrednosti 3 milijarde dolarjev.

Vse to so osrednji elementi globalnih okoljskih ciljev podjetja iz leta 2015, ki vključujejo:

1. Leta 2016 doseči okoljsko nevtralnost in nadaljevati v tej smeri.

2. Do leta 2020 znižati vso porabo energije za 10% v primerjavi z letom 2012.

3. Do leta 2020 znižati izpuste toplogrednih plinov iz objektov za 10% v primerjavi z letom 2012.

4. Do leta 2020 zahtevati, da 100 največjih MetLifovih dobaviteljev objavi podatke o svojih izpustih toplogrednih plinov in prizadevanjih za njihovo zniževanje.

MetLifova zavezanost okolju presega lasten odtis. Z namenom izničiti preostale ogljikove izpuste podjetje podpira šest projektov drugih organizacij, ki so pridobili certifikate za zniževanje ogljičnih izpustov in ki podpirajo trajnostni razvoj. Takšni primeri so:

Pobude za namestitev kmečkih štedilnikov na sončno energijo na Kitajskem, ki pomagajo družinam preiti iz kurjave s premogom na 100% obnovljivo energijo.

Projekt v okviru REDD+ (Reduced Emissions from Deforestation and Degradation) za zaščito tropskega pragozda v Kolumbiji. Projekt pomaga ohraniti deževni pragozd in znižuje število golosekov in drugih netrajnostnih praks.

V ZDA MetLife podpira projekt za zajetje izpustov iz največjega objekta za ravnanje z nenevarnimi odpadki v državi New York in njihovo pretvorbo v čisto energijo.

Napredek MetLifa pri uresničevanju okoljskih ciljev je posledica dolgoletne zavezanosti podjetja zmanjševanju svojega vpliva na okolje. Nedavna priznanja MetLifovih dosežkov na tem področju vključujejo:

Priznanje projekta CDP (prej Carbon Disclosure Project) za vodilno vlogo pri poročanju o problemih podnebnih sprememb in spopadanju z njimi. CDP je neprofitna organizacija, ki ocenjuje delo na področju varovanja okolja več kot 5.000 podjetij.

Vključitev v indeks severnoameriških trajnostno naravnanih podjetij 2016 North American Dow Jones Sustainability Index, ki vključuje vodilna trajnostno naravnana podjetja.

Nagrada 2016 Climate Leadership Award ameriške Okoljevarstvene agencije za podjetje z najbolj ambicioznimi cilji glede zniževanja toplogrednih plinov.

Za več informacij o zavezanosti MetLifa okolju in drugih družbeno koristnih dejavnostih podjetja obiščite www.metlifeglobalimpact.com.

O MetLifu

MetLife, Inc. (NYSE: MET) s svojimi hčerinskimi in povezanimi podjetji ("MetLife") je ena največjih življenjskih zavarovalnic na svetu. Podjetje MetLife, ustanovljeno leta 1868, je globalni ponudnik življenjskih zavarovanj, rent, dodatkov za zaposlene in storitev upravljanja s premoženjem. Ima približno 100 milijonov strank in je prisoten v skoraj 50 državah po svetu z vodilnim tržnim deležem v ZDA, na Japonskem, v Latinski Ameriki, Aziji, Evropi in na Bližnjem Vzhodu. Za več informacij obiščite www.metlife.com.

Napovedne izjave

Pričujoče sporočilo za javnost lahko vključuje ali se nanaša na informacije, ki vključujejo ali temeljijo na napovednih izjavah, kot so definirane v reformnem zakonu o pravnih sporih glede delnic podjetij, ki niso na borzi (Private Securities Litigation Reform Act) iz leta 1995. Napovedne izjave izražajo pričakovanja ali napovedi dogodkov v prihodnosti. Za njih je značilno, da se neposredno ne nanašajo na zgodovinska oz. trenutna dejstva. Vključujejo besede, kot so "pričakovati," "oceniti," "predvidevati," "napovedovati," "nameravati," "načrtovati," "verjeti," "cilji," in druge besede in izraze podobnega pomena ali pa se nanašajo na prihodnost v povezavi z razpravo o prihodnjih poslovnih ali finančnih rezultatih podjetja. To zlasti vključuje izjave, ki se nanašajo na prihodnja dejanja, potencialne storitve ali izdelke, bodoče dosežke ali rezultate trenutnih in pričakovanih storitev ali izdelkov, prizadevanj za prodajo, stroškov, izide morebitnih postopkov, kot so pravni spori, trende v poslovanju in finančne rezultate.

Katerekoli ali celo vse napovedne izjave se lahko izkažejo za nepravilne. Na to lahko vplivajo netočne domneve ali znana ali neznana tveganja in negotovosti. Mnogi takšni dejavniki bodo pomembno vplivali na določanje dejanskih rezultatov podjetja MetLife, Inc. ter njegovih hčerinskih in povezanih podjetij. Napovedne izjave temeljijo na trenutnih pričakovanjih in trenutnem gospodarskem okolju. Vključujejo številna tveganja in negotovosti, ki jih je težko napovedati. Izjave niso zagotovilo za prihodnje rezultate. Dejanski rezultati se lahko bistveno razlikujejo od pričakovanih ali tistih, ki so bili nakazani v napovednih izjavah. Tveganja, negotovosti in drugi dejavniki, ki lahko privedejo do takšnih odstopanj vključujejo tveganja, negotovosti in druge dejavnike, ki so opredeljeni v zadnjem letnem poročilu podjetja MetLife, Inc. na obrazcu 10-K ( "Annual Report") , ki ga je podjetje predložilo ameriški Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC) , četrtletnih poročilih na obrazcu 10-Q, ki jih je MetLife, Inc. predložilo SEC po predložitvi letnega poročila v razdelkih Opomba glede napovednih izjav in Dejavniki tveganja ter v drugih poročilih, ki jih SEC prejema od MetLife, Inc. Podjetje se ne zavezuje, da bo javno popravljalo ali posodabljalo katerekoli izmed napovednih izjav, če MetLife, Inc. naknadno ugotovi, da se napovedne izjave najverjetneje ne bodo uresničile. Svetujemo tudi ogled drugih objav, ki jih MetLife, Inc. na to temo vključuje v svoja poročila agenciji SEC.

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170222006225/en/

Kontakti:

MetLife, Inc.
Jon Richter, 212-578-5370
jrichter@metlife.com

Vir: MetLife, Inc.