O-STA

Župan sprejel Bloudkovega nagrajenca Martina Steinerja

Velenje, 22. februar 2017 - Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je včeraj, 21. februarja, ob 13. uri sprejel Velenjčana Martina Steinerja, prejemnika Bloudkovega priznanja za leto 2016.

Bloudkova plaketa je najvišje državno priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju športa. Podeljujejo se bolj cenjene Bloudkove nagrade za najvišje dosežke in Bloudkove plakete za ostale vidne dosežke. Med dobitniki so lahko športniki, športni trenerji, delavci in funkcionarji, športna društva, klubi ter združenja.

Še vedno aktiven podpredsednik Atletskega kluba Velenje je prejel priznanje za življenjsko delo. Svojo športno pot je pričel kot srednjeprogaš in bil večkratni mladinski slovenski ter jugoslovanski prvak. Tudi v članski konkurenci je bil večkratni slovenski prvak, bil pa je tudi član jugoslovanske ter slovenske reprezentance. Po koncu tekmovalne kariere je nadaljeval z delom v atletiki, kot vaditelj, športni pedagog, trener, sodnik, vodja rekreacije, predsednik strokovnega sveta Atletskega kluba Velenje ... Vzporedno z delom v domačem okolju je Martin Steiner aktivno sodeloval z Atletsko zvezo Slovenije. Bil je dolgoletni vodja Strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije, od leta 2006 pa tudi njegov predsednik. V letu 2005 je zasnoval in kot komisar vodil slovensko atletsko ligo. Za delo v športu je v preteklosti prejel tudi Zlati plaketi Atletske zveze Slovenije in Športne zveze Velenje za življenjsko delo, leta 2014 pa še visoko občinsko priznanje - Grb Mestne občine Velenje.

Martin Steiner je član sveta trenerjev Atletskega kluba Velenje in podpredsednik Fundacije za šport. Svoje izkušnje in znanje deli pri številnih projektih, ki so pomembni za razvoj športa.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je Martinu Steinerju čestital za izjemno priznanje in se mu zahvalil za vse, kar je naredil na področju športa. S svojim delom je uspešno promoviral Velenje in Šaleško dolino doma ter širše.

Pošiljamo vam fotografijo, na kateri je župan s sodelavci, desno od župana je nagrajenec Martin Steiner s soprogo.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Mag. Maša Kočevar

Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 546 F: 03/8961 654

www.velenje.si