O-STA

BackBox 5 - nove funkcionalnosti

BackBox, dobavitelj vodilne programske rešitve za avtomatizacijo varnostnega kopiranja in obnavljanja za varnostne in omrežne komponente, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

predstavlja zmogljivosti 5. različice njihove vodilne rešitve za avtomatizacijo varnostnega kopiranja in obnavljanja za varnostne in omrežne komponente. Ta je že nekaj časa na razpolago prihodnjim strankam, pri BackBox-u pa seveda svetujejo tudi obstoječim strankam da svoje namestitev čim prej nadgradijo na aktualno različico,

Configuration Backup

BackBox je enotni centralni repozitorij za varnostne kopije konfiguracij in nastavitev vseh mrežnih naprav. Brez nebodigatreba ročnih varnostnih kopiranj vsake posamezne naprave ali programiranja zapletenih skript bo prenesel in trajno hranil vse za popolno hitro obnavljanje potrebne podatke.

Recovery

Avtomatizirano varnostno obnavljanje nam omogoča hitro ukrepanje v primeru izpadov. Izbiramo lahko med vodenim postopkom koračnega obnavljanja ali z enim ukazom sproženo celotno proceduro, take opcije obnavljanja so prilagodljive vsem administratorjem in njihovim okoljem.

Harmonization

Omogoča nam enostavno poenotenje nastavitev po več napravah istega tipa. S tem si lahko zagotovimo popolno skladnost z notranje sprejetimi pravilniki ali zunanjimi standardi. Ter tudi precej prihranka na administratorskem času, zelo enostavno je na primer zagotoviti rabo istega DNS na vseh napravah. Poleg preverjanja skladnosti s takimi centralnimi nastavitvami zagotavlja tudi enostavno uveljavljanje ali popravljanje neprimernih nastavitev.

Preemptive Health Checks

Tradicionalne rešitve spremljanja mrežnih naprav beležijo izpade, ne poročajo pa o potencialnih napakah. BackBox lahko brez prekinitve spremlja vse obratovalne parametre vseh podprtih naprav in preverja, ne le samo ali se odzivajo, temveč ali so vsi parametri v skladu z normiranimi vrednostmi. BackBox bo opozoril upravitelje omrežja na morebitne težave preden se bo zgodil izpad.

Automated Tasks

BackBox lahko avtomatizira mnoga periodična opravila na omrežju - Backup, Recovery, Asset Management, Device Health Checks, Configuration changes, Compliance harmonization. Podpira več kot 130 dobaviteljev strojne opreme. Prihranimo čas in spremenimo mentaliteto vodenja omrežja.

Dynamic Inventory

Dinamični inventar naprav, tako posamezno, kot tudi po tipih, serijskih številk in različic, licenc in drugih podatkov lahko v celoti nadomesti ročno vodenje takih seznamov. BackBox lahko samodejno pridobi vse podatke neposredno iz naprav, v upravljalnem vmesniku pa so na razpolago preglednice ali podrobno poročanje o stanju teh seznamov.

LogBox

Podrobno vodenje, in preiskovanje revizijskih sledi, vključujoč korelacijo pomembnih dogodkov.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.backbox.co/news-events/

### ### ###

O BackBox

BackBox je ponudnik in hkrati tudi naziv njihove vodilne programske rešitve za avtomatizacijo varnostnega kopiranja in obnavljanja za varnostne in omrežne komponente informacijskega sistema. BackBox zagotavlja, da so vse konfiguracijske datoteke podprtih naprav in rešitev varno shranjene na enem osrednjem mestu, preverjeno v izvorni obliki, da se omogoči hitro okrevanje, ko je to potrebno. Podprt z vedno aktualnim inventarjem in funkcijo za primerjavo konfiguracij je idealen v vseh okoljih - za vsako organizacijo, več-najemniški podatkovni center ali ponudnika naprednih storitev. Strankam pomaga vzdrževati brezhibno homogeno delovanje raznolikega omrežja in varnostnega okolja z zagotavljanjem odpornosti kompleksne infrastrukture in prožne odzivnosti pri razreševanju težav.

Safeway LTD je vodilno izraelsko podjetje s področja informacijske varnosti, ki je po več desetletjih nabiranja izkušenj pri načrtovanju in vzdrževanju naprednih omrežij in varnostnih storitev razvilo BackBox, ki je sedaj deloma tudi v lasti največjega izraelskega mobilnega operaterja Cellcom.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.backbox.com/

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, tehnični direktor

alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com