O-STA

9. Dnevi podjetništva: Po napotenih delavcih tudi o aktualni mini davčni reformi 2017

Čeprav bodo 9. Dnevi podjetništva uvodoma postregli z naborom informacij o tem, kakšen je davčni vidik delavcev, napotenih v tujino, nikakor ne moremo mimo dejstva, da se z januarjem 2017 za podjetja obeta velika sprememba!

Zato smo v Datini organizacijski ekipi dogodka del prvega predavanja preoblikovali in jo namenjamo temi mini davčne reforme 2017. Ta prinaša spremembe treh zakonov; glavna sprememba je ta, da bo začela veljati nova dohodninska lestvica, del manka v proračunu pa bo po novem krila višja obdavčitev podjetij.

Se vidimo v torek, 8. novembra ob 8.45 v Tehnološkem parku?

Pridružite se nam lahko prav vsi - podjetniki, študenti in vsi drugi, ki nameravate enkrat vstopiti v podjetništvo, saj se uspeh skriva prav v podjetniškem znanju.

Program in prijava na 9. Dneve podjetništva

Mini davčna reforma 2017: obeta se višja obdavčitev podjetij!

Zaradi sprememb dohodninske lestvice (spomnimo, med 2. in 3. dohodninski razred uvedel nov razred s 34-odstotno davčno stopnjo, ki bo veljala za neto letno davčno osnovo v razponu od 20.400 evrov do 48.000 evrov) je pričakovano, da bo v državnem proračunu 106 milijonov evrov manj prihodkov. Nekaj več kot 50 odstotkov manka bo nadoknadila sprememba, ki bo z dvema odstotnima točkama več obdavčila dobiček podjetij (iz 17 na 19 odstotkov). Gre torej za bistveno spremembo Zakona o davku od dohodka pravnih oseb (ZDDPO-2), ki bo stopila v veljavo januarja prihodnje leto.

Davčni vidik delavcev, napotenih v tujino

Širjenje poslovanja slovenskih podjetij na mednarodne trge je privedlo tudi do novih izzivov, kako pravilno ravnati z zaposlenimi oziroma kako se spopasti s postopki pri t. i. napotenih delavcih.

Kdaj gre (le) za službeno pot in kdaj za napotitev na delo? Kaj so prednosti in slabosti ene ali druge opcije? Katere obveznosti ima podjetje v državi sedeža za napotene delavce in katere v državi, kjer se delo dejansko opravlja? Kateri dodatki pripadajo zaposlenemu, ki je napoten na delo v tujino?

Program in prijava na 9. Dneve podjetništva

Mi že odštevamo do 9. Dnevov podjetništva! Prvi dan bomo govorili tudi o višji obdavčitvi podjetij od januarja dalje!

Klikni in deli

Veste, kakšna je mednarodna obdavčitev slovenskih rezidentov, ki so zaposleni v tujini pri slovenskemu ali tujem delodajalcu? Pojasnili vam bomo, kdo je slovenski davčni rezident in kaj pomeni obdavčitev fizične osebe po načelu svetovnega dohodka. Dotaknili se bomo tudi načina napovedovanja dohodkov iz tujine ter tega, kako se izogniti dvojni obdavčitvi ter kaj vse znižuje davčno osnovo.

Predaval bo Jure Filip, ki v podjetju Data vsakodnevno skrbi za najzahtevnejša vprašanja podjetnikov s področja financ, davkov in računovodstva. Doslej je izvedel tudi že več kot 250 seminarjev in se na njih srečal z najrazličnejšimi podjetniškimi zagatami.

Prijave se hitro polnijo, saj je število mest omejeno, udeležba na vseh 12 predavanjih pa je brezplačna!

Program in prijava na 9. Dneve podjetništva

Aktivnost sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Podjetništvo Pravo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Ustanovitev s.p.

Oznake 9. Dnevi podjetništva Avtorski članki brezplačna izobraževanja Data dataširani delavci delo v tujini dobra ideja kava napoteni delavci podjetništvo službena pot Tehnološki park Ljubljana

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/10/26/9-dnevi-podjetnistva-po-napotenih-delavcih-tudi-o-aktualni-mini-davcni-reformi-2017/