O-STA

Prihaja poostren nadzor nad svečarji in cvetličarji, pa tudi nad vulkanizerji in prodajalci na božičnih sejmih

Finančna uprava RS (Furs) bo od druge polovice oktobra izvajala poostrene nadzore, ki jih boste deležni svečarji in cvetličarji ter vrtnarji. Nadzori se bodo opravljali v okolici pokopališč, kjer se bo nadziralo tudi stojnice s hrano ali drugimi izdelki, pa tudi na drugih lokacijah, kjer se prodajajo ti izdelki, opozarjajo.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Čeprav menite, da poznate vse zahteve, ki jih prinaša vodenje lastnega podjetja in se boste znašli, je najlažje in najhitreje dobiti vse informacije na enem mestu.

Več informacij

Pisali smo že o tem, katerim pogojem morate zadostiti, če želite postati vrtnar ali cvetličar. Sicer pa poostren nadzor, ki prihaja, ni nič novega; to se dogaja vsako leto v pozno oktobrskem času.

Svečarji in cvetličarji, kdo še?

Začel se bo tudi poostren nadzor vulkanizerjev, v decembru pa bodo nadzori usmerjeni predvsem na gostinsko dejavnost ter prodajo na božično novoletnih sejmih, še pišejo na Fursu.

Prijava na izobraževanje

Tovrstne nadzore je Furs izvajala že v preteklih letih. Izkušnje kažejo, da nadzorne aktivnosti pozitivno vplivajo na prostovoljno izpolnjevanje davčnih obveznosti in da je kršitev iz leta v leto manj.

Poleg nadzora na izpolnjevanje davčnih obveznosti vpliva tudi obnašanje potrošnikov - vsak posameznik namreč s tem, ko zahteva in vzame račun, pripomore k preprečevanju sive ekonomije ter nelojalne konkurence.

Svečarji in cvetličarji ter vrtnarji, pripravite se na poostren nadzor opravljanja vaše dejavnosti.

Klikni in deli

Kaj bodo nadzirali?

Nadzor bo usmerjen predvsem na kontrolo izdajanja ter davčnega potrjevanja računov ter dela in zaposlovanja na črno. Nadzor bodo izvajali uslužbenci mobilnih oddelkov. V primeru hujših kršitev lahko Finančna uprava RS prepove opravljati dejavnost in zapečati poslovne prostore.

Inšpektorji imajo radi "sezonske dejavnosti"

Funkcija inšpektorjev, čeprav se na njo velikokrat pozablja, je pravzaprav funkcija svetovanja, delovni inšpektorji pa so velikokrat tudi 'mediatorji' med delavci in delodajalci. Inšpektor ima pri izvajanju nadzora veliko pravic, v nekaterih primerih več kot policija.

Prijava na izobraževanje

Prijave inšpekcijski službi so lahko anonimne, če pa niso, lahko prijavitelj zahteva pojasnila, kaj se z omenjeno prijavo dogaja oziroma kakšno je njeno stanje. Inšpekcijski nadzor je lahko reden ali izreden (prijave), med redne pa največkrat naletijo zavezanci, ki so 'na udaru' glede na sezono. Denimo, ob menjavi gum je povečan inšpekcijski nadzor pri vulkanizerjih, ob prvem novembru pa so na udaru cvetličarji. Več o delu inšpekcije, kakšne so vaše pravice ob inšpekcijskem obisku si preberite v Inšpekcija: vse, česar do zdaj o njej še niste vedeli!.

Potrebujete davčno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Preverite, kje so poostrene nadzore v preteklosti že izvajali.

Vir: Furs

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Davki Finance Gospodarstvo Marketing Podjetniške novice Podjetništvo Zakonodaja Zanimivosti

Oznake 1. november božični sejem cvetličarji davčni nadzor FURS nadzor novoletna darilca poostren nadzor prodaja na stojnici svečarji vulkanizerji

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/10/25/prihaja-poostren-nadzor-nad-svecarji-in-cvetlicarji-pa-tudi-nad-vulkanizerji-in-prodajalci-na-bozicnih-sejmih/