O-STA

Bronasta medalja ljubljanske Fakultete za gradbeništvo in geodezijo na 3. Evropskih univerzitetnih igrah

Šport motivira in uči, predvsem pa združuje. Tako se je julija na 3. Evropskih univerzitetnih igrah v Zagrebu in na Reki zbralo 5.800 študentov športnikov z več kot 400 univerz in visokošolskih zavodov iz različnih evropskih držav. Med njimi so bili tudi študentje ljubljanske Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, ki so odlično zastopali barve Ljubljanske univerze.

Slovenski študentje zbrali kar 14 odličij

Študentje so tekmovali v 24-ih športnih disciplinah, prvič pa so vključili tudi dve paradisciplini, plavanje in namizni tenis. Na igrah so poleg Ljubljanske univerze tekmovali tudi športniki Univerze v Mariboru, Univerze na Primorskem in Gea College-a. Ljubljanska univerza je bila tako druga po vrsti z najštevilčnejšo odpravo, celotna Slovenska univerzitetna športna zveza pa je spremljala kar 185 študentov športnikov. Skupno so osvojili 14 odličij, kar deset pa so jih osvojili študentje Univerze v Ljubljani in jo tako postavili na 7. mesto na letošnjih igrah.

Borbenost in medalja

Odlično so se odrezali tudi športniki ljubljanske Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, ki so se izkazali tako kot tekmovalci kot tudi navijači. Na igrišču so bili borbeni, ob igrišču pa so stalno spodbujali in navijali za svoje kolege. Svojo moč so pokazali tudi v šahu, saj je šahistka Caterina Leonardi skupaj s soigralko iz ljubljanske Fakultete za družbene vede osvojila zavidljivo bronasto medaljo v ekipnem šahu.