O-STA

V soboto Rokodelska tržnica

Mestna občina Velenje bo v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Staro Velenje v soboto, 27. avgusta 2016, od 16. do 20. ure v Starem Velenju organizirala Rokodelsko tržnico s spremljevalnim programom, ki bo potekala v sklopu praznovanja praznika Krajevne skupnosti Staro Velenje.

Rokodelci in domači obrtniki iz vse Slovenije bodo predstavili svoje izdelke in prikazali njihovo izdelavo, prav tako bo njihove izdelke mogoče tudi kupiti. Prikazana bo kovaška obrt, izdelava izdelkov iz slame, izdelava čevljev ter različnih izdelkov iz recikliranega papirja, ročno tkanje in še marsikaj zanimivega. Na dogodku bodo sodelovali tudi članice krožka klekljanja Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje in Hiša mineralov.

V organizaciji Ustanove Velenjska knjižna fundacija bo organizirana tudi tematska Knjigostoja - mesečna stojnična izmenjava tematskih knjig.

Za najmlajše obiskovalce pa bo organizacija Mladi popotnik pripravila ustvarjalno-doživljajska delavnico.

Ta dan praznuje Krajevna skupnost Staro Velenje praznik, zato bo dogajanje zanimivo do večernih ur. Od 20. ure naprej pripravljajo za zaključek dneva še zabavo z Ansamblom Žarek.

Vljudno vabljeni!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje