O-STA

Silent Circle in SGP Technologies - BlackPhone 2

Silent Circle, inovator programskih tehnologij in rešitev za zagotavljanje varnih šifriranjih komunikacij na pametnih telefonih in prenosnih napravah, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., predstavljata drugo generacijo pametnega telefona narejenega posebej z ozirom na varnost in zaščito osebnih podatkov. BlackPhone 2 je sicer trgu bil predstavljen že pred nekaj meseci, izdeluje pa ga podjetje SGP Technologies, ki je v celoti v lasti podjetja Silent Circle. Silent Circle v tej navezi skrbi predvsem za razvoj programskih tehnologij za zaščito komunikacij, šifriranje in varnost, SGP Technologies pa za razvoj posebej varne različice operacijskega sistema Android ter za samo proizvodnjo telefona. SGP Technologies so sicer ustanovili skupaj z Geeksphone, kjer pa so se leta 2015 odločili prodati svoj delež, se ločiti od SGP kjer je ostalo nekaj njihovih vodilnih inženirjev, in se skoncentrirati na razvoj in trženje "wearables" izdelkov pod blagovno znamko Geekme.

SPLOŠNO

Datum napovediMarec 2015
Dimenzije (mm) , Teža (g)152.4 x 76.4 x 7.9 , 165
Kapaciteta baterije (mAh) , Odstranljiva baterija3060 , Ne
Barve ohišjaČrna
SAR vrednostNi dosegljivo

ZASLON

Velikost zaslona (inč , cm)5.50 , 13.9
Ločljivost zaslona , Kapacitivni zaslon na dotik1080x1920 , Da

STROJNA OPREMA IN PROGRAMSKA OPREMA

ProcesorQualcomm Snapdragon 615, 1.7GHz octa-core
RAM , Notranji pomnilnik3GB , 32GB
Razširljiv pomnilnik , Tip , VelikostDa , microSD , do 128Gb
Operacijski sistemSilent OS 1.1

KAMERA

Zadnja kamera , Ločljivost , BliskavicaDa , 13 MP , Da
Prednja kamera , LočljivostDa , 5 MP

POVEZLJIVOST

WiFi , Podprti standardiDa , 802.11 b/ g/ n
BluetoothDa
NFCNe
IRNe
USB OTGNe
SlušalkeDa , 3.5mm
FMDa
SIMRegular
GSM/ CDMAGSM
3GDa
4G / LTEDa

SENZORJI

Kompas / MagnetometerDa
GPSDa
Zaznavanje bližine objektov (proximity sensor)Da
Merilec pospeškovDa
Zaznavanje svetlosti okoljaNe
ŽiroskopNe
BarometerNe
Temperaturni senzorNe

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.prnewswire.com/news-releases/silent-circles-blackphone-2-is-now-available-delivering-both-business-and-personal-privacy-without-compromise-300149609.html

### ### ###

O podjetju Silent Circle

Silent Circle se ukvarja z razvojem tehnologij za varne šifrirane komunikacije, predvsem z razvojem programske opreme. Podjetje je relativno novo, ustanovljeno je bilo leta 2011 v ZDA (Nevis), kasneje pa so centralo preselili v Ženevski kanton v Švici. Sedež podjetja so namerno premaknili v državo z "močno" zakonsko zaščito zasebnosti in svoboščin posameznika, v državo, kjer se je mogoče uspešneje upirati pritiskom s strani vladnih varnostnih agencij iz vega sveta.

Prvi zaključeni projekt podjetja Silent Circle je bil Silent Text - samostojna aplikacija za varno izmenjavo sporočil, "Skype za paranoike", ki se sedaj sicer ne razvija več aktivno. Trenutno osrednji produkt podjetja je Silent Phone - šifriranje glasovnih in video klicev ter tekstovnih sporočil za pametne telefone oz. prenosne naprave. Ko to pišemo, je na voljo za iOS, Android, ter za njihov operacijski sistem Silent OS na posebnem telefonu Blackphone. Aplikacijo lahko uporabljamo v povezavi z WiFi, Edge, 3G ali 4G omrežji kjerkoli v svetu.

No, to smo že zgoraj omenili, ampak drugi pomemben produkt podjetja je posebej varen pameten telefon Blackphone, za katerega so razvili tehnologijo, izdelujejo pa ga v okviru podjetja SGP Technologies, ki je skupna investicija Silent Circle ter Geeksphone.

Več o podjetju in rešitvah najdete na spletnih straneh: https://www.silentcircle.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, PreSales Engineer

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com