O-STA

Simplivitiy OmniStack na sistemih Lenovo

23.8.2016
Simplivity, ponudnik rešitev za poenostavitev informacijskih sistemov, zmanjšanje stroškov in pospeševanje postavljanja virtualne infrastrukture, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,


je pred kakim letom napovedal dobavljivost OmniStack rešitve na Lenovo sistemih, takrat smo tudi mi objavili to novico. No, sedaj bomo izkoristili poletno zatišje in vam na kratko predstavili to rešitev oz. vas usmerili na domačo stran produkta, kjer boste lahko prišli do mnogih zanimivih podrobnosti. Virtualizacijska platforma Simplivity OmniStack je sedaj v celoti na razpolago tudi kot integrirana v strežnike Lenovo System x3650 M5. Tako dobimo popolno hiperkonvergenčno informacijsko platformo, v kateri imamo pod enim hipervizorjem tako rekoč vse za poslovanje potrebne IT storitve, kot so sistemi za obdelavo in hranjenje podatkov, mrežna infrastruktura, varnostno arhiviranje in obnavljanje, deduplikacija, WAN optimizacija ter še kaj drugega.

[pripis k sliki 1]: Kombinirana hiperkonvergenčna infrastruktura združuje v eni sami rešitvi 8 do 12 ključnih funkcionalnosti zadostnih za popolnoma samostojno obratovanje sodobnega podatkovnega centra. To so (tokrat v izvorni angleščini, da ne bo nesporazuma) - hypervisor, compute, storage, network switching, backup, replication, cloud gateway, caching, WAN optimization, real-time deduplication, in drugo.

Hiperkonvergenca

Je računalniška infrastruktura za virtualna, programsko določena okolja, ki pod enim hipervizorjem združuje vse informacijske komponente kompletnega okolja in storitve kot so obdelava podatkov, hranjenje podatkov, mrežna infrastruktura, in drugi servisi ter za splošno rabo pripravljena virtualna infrastruktura. Vse v enem gradniku. Za razliko od konvergenčne je pri hiperkonvergenčni arhitekturi en tak gradnik nedeljiv, je neločljiv produkt, običajno naprava enega proizvajalca. Komponent v njem ni mogoče razdeliti na ločene enote; pri konvergenčni arhitekturi je to še vedno mogoče. Cilj hiperkonvergence je imeti vse, kar potrebujemo, na enem ali več takih enostavno centralno upravljanih gradnikih enega proizvajalca, brez kakršnihkoli drugih pomembnejših ločenih kosov informacijske infrastrukture ali storitev. V popolnem hiperkonvergenčnem okolju ne bo treba upravljati ločenih enot ali se naučiti dodatnih znanj za posebne tehnologije npr. SAN, saj ločenih enot in posebnih tehnologij sploh ne bo. Da to ni muha enodnevnica ali le eden od mnogih trendov dokazuje dejstvo, da se praktično že vsi vodilni proizvajalci informacijske opreme trudijo ponuditi rešitve tega tipa. Hiperkonvergenca poenostavlja infrastrukturo a tudi upravljanje z njo, sem pa spada tudi hitrost in prilagodljivost umeščanja novih storitev. In ne nazadnje - tako kot s konvergenco je tudi s hiperkonvergenco mogoče zmanjšati stroške, le da še bolj.

Karakteristike hiperkonvergenčne arhitekture:

· en proizvajalec,
· enotna zaloga sredstev, x86 sistemov,
· razširljivost,
· centralizirano upravljanje,
· hiper-učinkovit izkoristek sredstev,
· virtualizacija,
· zanesljivost in zaščita podatkov, ter
· programsko definirano okolje.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Domača stran te rešitve:

https://www.simplivity.com/omnistack-lenovo/

### ### ###

O podjetju Simplivity

Simplivity je mlado podjetje z jasno zastavljenim ciljem - poenostaviti IT. To nam omogočajo s postopkom hiperkonvergence ali zelo učinkovitega združevanja funkcionalnosti. Temelj vseh njihovih rešitev je programska tehnologija OmniStack za definiranje hiperkonvergenčne infrastrukture na programskem nivoju, ki deluje kot nadzornik za VMware vSphere / ESXi. OmniStack združuje vse elemente in funkcije pod hipervizorjem v poenoteno in poenostavljeno rešitev, učinek tega je zmanjšanje obsega in zapletenosti infrastrukture.

Hiperkonvergenčna infrastruktura Simplivity radikalno zmanjšuje stroške z zmanjšanjem TCO na tretjino. Na tehnologiji OmniStack temelji vodilna rešitev OmniCube, ki v eno napravo združi funkcionalnosti 12 ločenih IT rešitev. OmniCube nam že takoj po namestitvi zagotavlja hipervizor, zmogljivosti za obdelavo in hranjenje podatkov, deduplikacijo in replikacijo podatkov, WAN optimizacijo, medpomnilnik in prehodno vozlišče do strežniškega oblaka. Z namestitvijo dveh ali več sistemov pa si lahko zagotovimo praktično neomejen vir sredstev za informacijske obdelave v podjetjih vseh velikosti. Ob tem pa hkrati ohranjamo enostavnost namestitve, saj zmore celotno postavitev iz ene centralne točke upravljati en sam administrator z enostavno preglednostjo kompletnega sistema.

Od predstavitve leta 2013 pa do danes so tehnologije OmniStack / OmniCube pridobile veliko množico zvestih uporabnikov in si prislužile kopico priznanj v industriji in širšem uporabniškem okolju.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.simplivity.com

Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti

denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com