O-STA

APA-IT in AFP bosta skupaj razvila nov sistem za napovednike

Podružnica Avstrijske tiskovne agencije (APA) in Francoska tiskovna agencija (AFP) sodelujeta pri pripravi novega orodje za načrtovanje uredniških dogodkov

APA-IT in Agence France-Presse (AFP) sta združili moči, da bi razvili inovativni sistem za napovednike, ki bo predstavljal začetek novega obdobja za uredniško načrtovanje ter za storitve obeh tiskovnih agencij.

Cilj nove večjezične aplikacije za uredniško upravljanje dogodkov je omogočiti podrobnejše in prikladnejše uredniško načrtovanje notranjih in zunanjih napovedi dogodkov. Omogočeno bo tudi načrtovanje in neposredni dostop do povezanih člankov, fotografij, grafičnih in video vsebin. Stranke obeh agencij bodo tako imele na voljo natančen, sproten vpogled v načrtovano poročanje in pregled nad že opravljenimi poročanji v vseh medijskih formatih, ki so na voljo.

"Obe strani bosta pridobili s tem sodelovanjem," o uspešnem sodelovanju med Dunajem in Parizom pravi upravni direktor APA-IT Gerald Klima. "APA-IT ima že leta izkušenj; nenazadnje je to že peti sistem za napovednike, ki ga razvijamo. AFP medtem prinaša svežino in nove zamisli, potrebne po toliko letih dela. Skupaj bomo projekt dvignili na mednarodno raven."

Izvršni direktor agencije AFP Pierre Louette je izpostavil pomembnost sodelovanja: "Dandanes je sodelovanje potrebno. Več pridobimo z deljenjem kot s stremljenjem k izolaciji."

O APA-IT

APA-IT Informations Technologie GmbH nudi celostne storitve na področju medijskih rešitev in IT outsourcinga. Poznavanje medijske industrije pomeni, da je APA-IT kot podružnica agencije APA strokovnjak za rešitve, ki jih potrebujejo založniki in podjetja na področju medijev.

Za dodatne informacije se obrnite na:
APA - Austria Press Agency
Barbara Rauchwarter
stiki z javnostmi
direktorica trženja in komunikacij
Tel.: +43/1/360 60-5700
E-Mail: barbara.rauchwarter@apa.at
http://www.apa.at