O-STA

V zraku: gurmanska doživetja Michelinovih chefov

Francozi veljajo za prave gurmane, po nekaterih podatkih naj bi za prehranjevanje porabili več časa kot državljani drugih držav, kar naj bi bil tudi recept za daljše življenje. Njihov ugled tako opravičuje tudi letalska družba Air France, ki svojim potnikom na dolgih poletih ponuja vrhunsko kulinarično doživetje, primerljivo s ponudbo najboljših svetovnih restavracij. Kako tudi ne, če za odlične menije med drugim skrbijo tudi najodličnejši chefi z dodeljenimi Michelinovimi zvezdicami.

Za gurmanske užitke potnikov skrbijo chefi z Michelinovimi zvezdicami

Kot ambasador francoske kuhinje v zraku je Air France v letu 2018 pripravo menijev za potnike prvega in poslovnega razreda zaupal šestim priznanim kuharjem z Michelinovimi zvezdicami. Za kulinarično razvajanje potnikov družbe Air France bo v letu 2018 poskrbelo 6 vrhunskih Michelinovih chefov. Joël Robuchon, chef z največ Michelinovimi zvezdicami na svetu, Michel Roth, chef v prestižni verigi hotelov Ritz, Olivier Bellin, chef z dvema Michelinovima zvezdicama ter Anne-Sophie Pic, Guy Martin in Régis Marcon, priznani Michelinovi chefi iz najprestižnejših francoskih restavracij. Vsake tri mesece v letu bosta tako za gurmanske užitke na letih Air France poskrbela po dva chefa z Michelinovimi zvezdicami. Vrhunske gurmanske užitke pa nudijo tudi potnikom ekonomskega in premium ekonomskega razreda, saj lahko poleg standardnih menijev izbirajo med široko ponudbo "A la Carte".

Specialitete mednarodne kuhinje

Poleg specialitet Michelinovih chefov bodo imeli potniki na letih na različne destinacije možnost poskusiti tipične jedi tamkajšnjih vrhunskih kuharskih mojstrov. Na letu za Seul bo potnikom v poslovnem in premium ekonomskem razredu korejski chef Youn-Young Kim približal okuse azijske kuhinje, na letu iz Karibov in Francoske Gvajane pa bodo lahko poskusili tipično kreolsko kuhinjo chefa Babette de Rozières. Potnike prvega in poslovnega razreda, ki bodo leteli iz ZDA in Kanade bo do 28. februarja razvajal Michelinov chef Daniel Boulud, tisti, ki bodo potovali iz Buenos Airesa v Paris pa bodo lahko uživali v specialitetah ambasadorja francoske kuhinje v Južni Ameriki Oliviera Falchija. Potnike na letu za Kitajsko in Singapur bo z njihovo tradicionalno kuhinjo in skrbno izbranimi sestavinami kulinarično razvajal chef Zhao Guangyou.