O-STA

Synology je predstavil FlashStation FS1018 in DiskStation DS218

Zmogljive rešitve v kompaktni obliki

Ljubljana, 19. december 2017 - Korporacija Synology Inc. je predstavila dva nova strežnika NAS: FS1018 in DS218, ki se, kljub majhnim meram, ponašata z bogatim naborom lastnosti. Strežnika prinašata neposredno predvajanje različnih medijev, deljenje datotek in različne možnosti za varnostno kopiranje podatkov.

FS1018 je zmogljiv in kompakten namizni strežnik NAS, v katerega lahko uporabnik vgradi 12 diskov SSD in se ponaša z nizko latentnostjo. Poganja ga dvojedrni procesor Intel Pentium D1508 z 8 GB DDR4 EEC spomina, ki je razširljiv do 32 GB. Poleg tega, da ponuja štiri plug-and-play mrežne vhode Gigabit Ethernet LAN, FS1018 podpira tudi dodatne možnosti delovanja. V režo PCIe 3.0 x8 je možno namestiti izbrane 10Gb dodatne omrežne kartice, kar zagotavlja več kot 40K 4K Random Write IOPS.

Najsodobnejša strojna oprema prinaša visoko zmogljivost in visoko mrežno prepustnost celo pri istočasnem delovanju večjega števila virtualnih naprav. Nova rešitev Virtual Machine Manager omogoča preizkus novih programskih rešitev v izoliranem okolju, brez možnosti vpliva na računalnike uporabnikov in hkrati povečuje uporabnost strežnika.

"Zasnova standardne oblike naprave, ki bo omogočala tako zmogljivo delovanje, kot tudi zadostno kapaciteto hrambenega prostora, je bila ključnega pomena. S FS1018 smo uspeli oblikovati napravo, ki je optimalne velikosti za namestitev na pisalno mizo," je izjavil Jason Fan, produktni vodja pri Synology Inc.

DS218 je strežnik NAS z dvema režama za diske in je opremljen s štiri-jedrnim 64-bitnim procesorjem, ki prinaša sekvenčni pretok podatkov s hitrostjo več kot 112 MB/sek pri branju in 112 MB/sek pri zapisovanju podatkov. Ponaša se z 2 GB DDR4 spomina, kar je kar 4-krat več od svojega predhodnika. DS218 je s pomočjo rešitve Video Station tudi optimiziran za 10-bitno 4K H.265 video transkodiranje.

"Video vsebine kakovosti 4K postajajo vse bolj pogoste. DS218 je optimiziran tudi za 10-bitno 4K H.265 transkodiranje videa. Če vaša naprava ni zmožna predvajanja video posnetka s kakovsotjo 4K, vam DS218 za nemoteno predvajanje omogoča online pretvorbo 4K videa na ločljivost 1080p ali manjšo," je povedal Michael Wang, produktni vodja pri Synology Inc.

FS1018 in DS218 poganja DiskStation Manager (DSM), eden najnaprednejših in najbolj intuitivnih operacijskih sistemov, ki ponuja široko paleto aplikacij, ki omogočajo povečanje produktivnosti v podjetjih. Synology je prejel številna priznanja in medijske nagrade, uvrstil se je na vrh kategorije srednje velikih strežnikov NAS v TechTargetovi raziskavi rešitev za hrambo podatkov, že sedmo leto zapored pa je prejel tudi priznanje Readers' Choice revije PC Mag.

Za več informacij o FS1018, obiščite https://www.synology.com/products/FS1018

Za več informacij o DS218, obiščite https://www.synology.com/products/DS218

###

O podjetju Synology Inc.

Synology učinkovito izrablja prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij, s čimer podjetjem in domačim uporabnikom omogoča zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si