O-STA

Kako starejšim, invalidom ali bolnikom zagotoviti varno in samostojno bivanje v domačem okolju, svojcem pa olajšati skrb? Rešitev je razvoj storitev oskrbe na daljavo.

Večinoma se vse evropske države soočajo s staranjem prebivalstva in naraščanjem števila kroničnih bolnikov, zato države, podjetja in nevladne organizacije aktivno razvijajo rešitve oskrbe in zdravja na daljavo, s katerimi bodo omogočile, da bodo lahko starejši varno, aktivno in samostojno bivali v domačem okolju. Hkrati želijo zagotoviti bolj učinkovito in pravočasno izvajanje oskrbe ter zmanjšati posledice padcev, socialno izključenost in obremenitev družin v skrbi za svojce. Razvoj rešitev, priložnosti in izmenjava dobrih praks na področju oskrbe na daljavo so teme mednarodnega projekta in konference o oskrbi na domu HoCare (Home Care), ki 7. in 8. junija poteka v Sloveniji, udeležujejo pa se je partnerji projekta iz osmih evropskih držav. Aktivnosti projekta HoCare sicer v Sloveniji koordinira Razvojni center Srca Slovenije.

V okviru projekta je bila kot primer dobre prakse v Sloveniji prepoznana v Telekomu Slovenije razvita storitev E-oskrba, ki jo je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti opredelilo kot socialno-varstveno storitev in Telekomu Slovenje izdalo licenco za njeno izvajanje. E-oskrba je modularna rešitev, ki učinkovito podpira bivanje starejših, invalidov, bolnikov s kroničnimi boleznimi, bolnikov po težjih operativnih posegih in oseb z demenco pri samostojnejšem bivanju na njihovem domu. 24 ur na dan jim omogoča enostaven in hiter klic ​na pomoč v primeru padca ali nenadne slabosti ter organizacijo pomoči. E-oskrba tako pomaga preprečevati prezgodnji odhod v institucionalno varstvo in zagotavlja učinkovitejšo rabo virov socialnega varstva, namenjenih za oskrbo.

"Storitev E-oskrba se na enostaven način prilagaja potrebam uporabnika. Starejšim omogoča samostojno in bolj neodvisno bivanje na domu ter varnost in pomoč tudi v primeru, kadar zaradi zdravstvenega stanja ne morejo sprožiti klica na pomoč. Svojcem pa omogoča stalen stik z najbližjimi, hitro obveščanje v primeru klica na pomoč in strokovno podporo usposobljenega osebja v asistenčnem centru. Ob tem storitev omogoča tudi detekcijo dima (požarna varnost) in izliva vode (poplavna varnost), uporabniško aplikacijo z grafičnim prikazom podatkov in podobno. Ob tem pripravljamo tudi že nadgradnjo s pametno ključavnico, personaliziranim medicinskim TV-kanalom (Med TV) in storitvami zdravja na daljavo," o ključnih prednostih storitve pravi Peter Pustatičnik, vodja eZdravja in eOskrbe v Telekomu Slovenije.

Vsak drugi starostnik po padcu ne more vstati

Različne raziskave kažejo, da vsak drugi starostnik po padcu ne more vstati, od padca do trenutka, ko starostnika najdejo in mu nudijo pomoč, pa mine tudi 18 ur (v starosti 65 let ali več). Pri skoraj tretjini starostnikov so posledice padca vzrok za prezgodnji odhod v institucionalno varstvo, 20 do 30 odstotkov vseh, ki padejo, pa utrpi zmerne do hude poškodbe (zlom kolka, poškodba glave ...).

Poleg Slovenije v projektu HoCare sodelujejo predstavniki Cipra, Češke, Bolgarije, Madžarske, Litve, Portugalske in Romunije. "V Razvojnem centru Srca Slovenije smo doslej sodelovali v 32 evropskih projektih v okviru 16 različnih programov, pri tem pa je eno od pomembnih področij tudi medgeneracijsko povezovanje in staranje prebivalstva. Zato v slovenski prostor prinašamo dobre prakse iz drugih držav in med seboj povezujemo strokovnjake s področja oskrbe na domu. Cilj projekta HoCare je tako iskanje inovativnih rešitev za oskrbo na domu in spodbujanje različnih deležnikov k čim bolj aktivni vlogi pri zavzemanju za spremembe na tem področju," poudarja Aleksandra Gradišek, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije.