O-STA

Vabilo na osrednjo slovesnost praznika Občine Kamnik

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

težki in prelomni časi so izziv za pogumne, odločne, srčne, včasih samosvoje in čudne ljudi, ki vedo, kaj jim je storiti. Ljudi, ki ne čakajo, kdaj jim bo kdo kaj dal ali naredil namesto njih. Ljudi, ki znajo tudi prvi stopiti korak nazaj, če je to potrebno. To so časi, ko je treba pokazati tudi solidarnost, odprtost in veliko mero empatije. Velik zgled nam daje naš rojak, general Rudolf Maister - Vojanov, katerega vizija je bila v nasprotju s tedanjimi političnimi, ideološkimi in posamičnimi interesi. Ker se preprosto ni poistovetil z nobenim sistemom. In kar je najpomembnejše, vodila sta ga zavest in pogum.

Praznik naše občine je priložnost, da pregledamo dogajanje v njej, zato Vas vabim na osrednjo slovesnost s podelitvijo priznanj Občine Kamnik v sredo, 29. marca 2017, ob 18. uri v Dom kulture Kamnik. V kulturnem programu bodo nastopili Mestna godba Kamnik, Mešani pevski zbor Cantemus Kamnik in vokalna zasedba Sanjska dekleta.

Pred tem se bo ob 16.30 na Glavnem trgu začel promenadni koncert Mestne godbe Kamnik, ob 17. uri pa bo potekala proslava s položitvijo venca k spomeniku Rudolfa Maistra s sodelovanjem Častne enote Slovenske vojske. Slavnostna govornica bo ministrica za obrambo Andreja Katič. V kulturnem programu bo nastopil Orkester Slovenske vojske.

Dovolite mi, da Vam iskreno čestitam ob prazniku naše občine. Ponos in ljubezen do lokalne skupnosti sta večkrat podcenjeni vrednoti, zato je naloga vseh nas, mladih in starih, tudi to, da popravimo odnos do sočloveka, do občine in domovine ter s tem postavimo vésti in zavesti prosto pot in strumen korak.

Počastimo in praznujmo dan Občine Kamnik skupaj.

Za prireditve velja prost vstop.

V tem času bo veljala popolna zapora starega mestnega jedra, ki bo objavljena na uradni spletni strani Občine Kamnik www.kamnik.si.

Vaš župan Marjan Šarec