O-STA

Slovenska filharmonija v predprazničnem času vabi na Božični koncert

Spoštovani,

vljudno vabljeni na Božični koncert Orkestra Slovenske filharmonije,

ki bo v petek 19. decembra 2014 ob 18. uri v Dvorani Marjana Kozine

v Slovenski filharmoniji.

Praznično vzdušje vam bodo pričarali hrvaški dirigent Alan Bjelinski, izvrstne soliste Casta Diva in Orkester Slovenske filharmonije.

Na spored smo uvrstili priljubljene odlomke iz oper Romeo in Julija, Hoffmanove pripovedke, Lakmé, Carmen in Rusalka ter tretji stavek Bachovega Brandenburškega koncerta št. 3 v G-duru in fantazijsko uverturo Romeo in Julija Čajkovskega. Koncert bomo praznično zaključili s priredbami tradicionalnih božičnih skladb.

Casta Diva - ženski vokalni tercet

Ženski vokalni tercet, ki ga sestavljajo operne pevke Urška Arlič Gololičič, Martina Burger in Gordana Hleb, je bil ustanovljen leta 2014 v želji po skupnem ustvarjanju in približevanju klasične glasbe širšemu občinstvu. Pojejo dela iz svetovne operne in druge klasične literature, tako solistično kot tudi posebej prirejene za njihov tercet. Vsako izvajalko odlikuje specifičen "timbre", ki v tercetu omogoča bogate zvočne in po obsegu zahtevne izvedbe skladb.

Vljudno vabljeni, da predpraznični čas preživite v naši družbi.

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T + 386 1 24 10 800, www.filharmonija.si, info@filharmonija.si

Prodaja vstopnic: blagajna Slovenske filharmonije

E info@filharmonija.si