O-STA

Novo leto priložnost za novo podjetje

Novo podjetje - predvsem družbo z omejeno odgovornostjo - se najbolj izplača odpreti v začetku leta.

>>Potrebujete več informacij? Vse informacije o odprtju podjetja ali samostojne dejavnosti dobite na našem brezplačnem Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja!

Ko odprete novo podjetje, kar lahko brezplačno in enostavno uredite na VEM točki podjetja Data, sicer ne morete izbirati datuma ustanovitve, tako kot pri registraciji s. p., vseeno pa se vam splača podjetje odpreti v začetku leta.

>> Že konec minulega leta smo sicer našli pet dobrih razlogov za odprtje podjetja v novem letu, vseeno pa moramo zapisati še dodatne razloge, zakaj se za to odločiti prav zdaj!

Novo podjetje, nova priložnost za uresničitev podjetniških idej!

Ko imate poslovno idejo in jo želite čim bolje uresničiti, bo vaše novo podjetje za to potrebovalo nekaj časa. Zato je dobro, da vas doleti ukvarjanje z zaključnimi poročili šele ob koncu poslovnega leta.

Ob začetku leta pogosto stopijo v veljavo tudi spremembe obdavčitve. Prvo leto boste tako pričeli pod novimi pogoji, do drugega leta, ko bodo stopile v veljavo nove, pa boste imeli več časa za prilagoditev.

Pomemben dejavnik za začetek poslovanja ob začetku poslovnega leta je tudi to, da boste s poslovanjem vse leto imeli več stroškov, kot če bi delovali samo del leta. Ti se bodo porazdelili čez vse leto, kar bo znižalo vašo davčno osnovo in vašo osnovo za plačevanje prispevkov v primeru samostojne dejavnosti.

To je pomembno, saj je od tega odvisno, koliko davkov boste plačevali v prihodnjem poslovnem letu. Pri vodenju poslovnih knjig vam lahko sicer v vsakem trenutku na pomoč priskočijo naši računovodski strokovnjaki!

Odprtje podjetja v novem letu pa je dobro tudi zato, ker se z novim letom običajno odprejo nove možnosti financiranja, druga podjetja pa pogosto iščejo nove partnerje.

Novim podjetjem naklonjeni kazalniki gospodarske rasti

Trenutno zelo v prid odprtju podjetja in začetku poslovanja govorijo tudi pozitivni kazalniki gospodarske rasti!

>>Imate poslovno idejo, pa ne veste, kako jo uresničiti? Pridite na naše brezplačno izobraževanje o razvoju podjetniške ideje!

Ob odprtju podjetja vam tudi z nasveti, pomočjo pri izbiri prave dejavnosti, s pripravo vse dokumentacije pomagajo naši svetovalci na VEM točki. Pišite nam za termin na data@data.si ali nas pokličite na 01 6001 530!

V podjetju Data vam nato nudimo tudi različna izobraževanja, ki vam pomagajo na začetku podjetniške poti, ker smo se zavezali k celostni obravnavi podjetnikov in podjetij, pa vam nudimo tudi svetovanja iz vseh področij - računovodskega, pravnega in marketinškega!

DOSTOPNO NA: https://data.si/blog/2018/01/05/novo-leto-priloznost-za-novo-podjetje/