O-STA

Vloga za vzdrževane družinske člane 2017

Vsi tisti, ki med letom niste uveljavljali olajšave za vzdrževane družinske člane, in tisti, ki želite medletno olajšavo spremeniti, morate to storiti na posebni vlogi. T.i. vloga za vzdrževane družinske člane 2017 se mora oddati najkasneje do 5. februarja 2018.

>>> Kako odpreti podjetje in priti do dodatnega zaslužka? Skrivnost uspeha vam izdamo na brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo!

Vloga za vzdrževane družinske člane 2017

Finančna uprava RS (Furs) je sporočila, da je "Vloga za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine za leto 2017" (Doh-Vdc) odprta za oddajo.

Vlogo lahko oddate v osebnem delu portala eDavki. Vanj lahko vstopite z uporabo kvalificiranega digitalnega potrdila ali, po novem, z uporabniškim računom.

Vloga za vzdrževane družinske člane 2017 je sicer dostopna tudi na Fursovi spletni strani. Obrazec vloge namreč lahko v pisni obliki vložite tudi na svoj finančni urad, osebno ali po pošti.

Če želite že danes preveriti, ali vas v prihodnjem letu čaka doplačilo ali vračilo preveč plačane dohodnine, lahko informativni izračun opravite z našim kalkulatorjem. Ta je že prilagojen novi dohodninski lestvici, ki se uporablja z letošnjim letom in na podlagi katere boste dobili izračun Finančne uprave RS v prihodnjem letu! Če pri dohodnini potrebujete davčni nasvet, pa vam nudimo tudi individualno davčno svetovanje.

Informativni izračun dohodnine za leto 2017

Izračun dohodnine 2017 - olajšava za otroke

Kdo so lahko vzdrževani družinski člani?

Vzdrževani družinski člani so lahko brez omejitev otroci do 18. leta starosti. Lahko pa tudi starejši, če izpolnjujejo določene pogoje. Kakšni so ti in kdo je poleg otrok še lahko vzdrževani družinski član, preberite v prispevku Vzdrževani družinski člani in olajšave pri dohodnini 2017. V njem boste izvedeli tudi, kolikšne so višine posebne olajšave za vzdrževane otroke za leto 2017.

Dohodnina 2017 prinaša nov dohodninski razred

Z davčnim letom 2017 je v veljavi nova dohodninska lestvica. Med 2. in 3. dohodninski razred se je uvedel nov razred s 34-odstotno davčno stopnjo, ki velja za neto letno davčno osnovo v razponu od 20.400 do 48.000 evrov. Hkrati se je stopnja dohodnine v četrtem davčnem razredu znižala z 41 odstotkov na 39 odstotkov. Več pa v prispevku Dohodnina 2017: Vas čaka doplačilo ali vračilo?.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki dohodnina furs izračun dohodnine vloga za vzdrževane družinske člane 2017

POVEZAVA: https://data.si/blog/2017/12/19/vloga-za-vzdrzevane-druzinske-clane-2017/