O-STA

9. Europarkov kolesarski "maraton"

Europark v soboto, 27. 5., prireja že 9. tradicionalni Europarkov družinski kolesarski "maraton", ki tudi letos ponuja aktivno in zabavno sprostitev za vso družino. Kolesarski maraton pa ima tudi tokrat plemenit in človekoljuben namen, saj bodo zbrana sredstva namenjena tistim, ki to najbolj potrebujejo.

Kolesarske poti za vsakogar

Udeležencem bo na voljo kar 7 različnih kolesarskih poti po Mariboru in okolici, med katerimi bodo tako lažje poti, namenjene družinam z majhnimi otroki, tiste za rekreativne kolesarje kot tudi zahtevnejše za vrhunske kolesarje. Za vodenje, malico in pijačo bo poskrbljeno, prav tako pa bo na terenu prisotna tudi tehnična ekipa Europarka, ki bo kolesarjem nudila morebitno pomoč.

Humanitarni namen

Po prekolesarjenem "maratonu" sledi zabavni program za velike in majhne kolesarje, nekaj srečnežev pa bodo v nagradni igri obdarili s privlačnimi nagradami. Denar, ki ga bodo zbrali s prijavninami, bo podarjen v humanitarne namene, in sicer Zvezi prijateljev mladine Maribor. V sproščenem vzdušju bodo tako udeleženci poganjali pedala za dvig kakovosti življenja premnogih otrok, mladostnikov in družin v stiski.

V primeru slabega vremena bo kolesarski maraton prestavljen na nedeljo, 28. 5. 2017.