O-STA

Začela so se dela za prekategorizacijo Stadiona Z'dežele

Objavljeno javno naročilo za II. fazo prekategorizacije

Celje, 30. april 2024 - Minuli konec tedna smo se razveselili velikega uspeha Nogometnega kluba Celje, ki je z zmago nad Nogometnim klubom Olimpija drugič postal državni prvak. Še toliko bolj nas ob tem uspehu veseli tudi, da so se začela dela za prekategorizacijo celjskega stadiona na višji nivo skladno z UEFA predpisi.

Trenutno stadion, s katerim upravlja družba ZPO Celje, ne izpolnjuje standardov za igranje tekem zadnjih dveh kvalifikacijskih krogov evropskih tekmovanj ali tekem najvišjega nivoja evropskih klubskih tekmovanj in tekem reprezentančnega nivoja. Spremembe, ki se obetajo, bodo celjskemu nogometu nedvomno prinesle dodatni napredek.

V tem mesecu so se začela gradbeno obrtniška in instalacijska dela za I. fazo prekategorizacije po UEFA predpisih, kar omogoča tekme kvalifikacijskih krogov Lige prvakov (z izjemno zadnjega), Evropske lige in Konferenčne lige. Vrednost teh del je ocenjena na 688.865,97 EUR brez DDV.

Za prehod na višji nivo so v I. fazi prekategorizacije stadiona predvidena naslednja dela:

- postavitev kontrole vstopov (vstopni vrtiljaki),

- izgradnja kontrolne sobe s pripadajočo nadzorno opremo (nadzorne kamere, monitorji in potrebne inštalacije),

- prostori za trenerje in sodniška garderoba,

- soba za kontrolo dopinga.

Za prehod na četrti nivo moramo celostno posodobiti razsvetljavo igralne površine stadiona, kar je tudi najvišji predviden strošek v celotnem projektu, in sicer ta po podpisani pogodbi znaša 487.797,12 EUR brez DDV.

Poleg tega bomo za prehod na četrti nivo morali urediti TV studie, novinarsko tribuno, dodaten VIP, sodobno ozvočenje, dodatna parkirišča in še izboljšati pogoje za delo medijev.

Danes smo na Portalu javnih naročil objavili novo javno naročilo za prekategorizacijo stadiona v četrti nivo, to je t. i. II. faza prekategorizacije.

Izvedba je odvisna tudi od podpore Fundacije za šport, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter Nogometne zveze Slovenije.