O-STA

Velenjska otroška igrišča vabijo

Pomlad prinese toplejše dneve in vse več časa preživimo na prostem. Otroci se veselijo igre na otroških igriščih, ki jih je v upravljanju Mestne občine Velenje kar 15. Otroška igrišča redno vzdržujemo in urejamo, po potrebi popravimo, zamenjamo oz. postavimo kakšno novo igralo. V letošnjem letu imamo za ta namen v proračunu predvidenih 50 tisoč evrov. Od 15 otroških igrišč smo že za 13 otroških igrišč, ki imajo otrokom zanimiva imena, pridobili oceno varnosti, za preostali dve igrišči smo v pridobivanju le-te. Na otroških igriščih smo v preteklosti postavili 52 košev za smeti, koncesionar skrbi tudi za 84 klopi postavljenih na otroških igriščih. V preteklih letih smo zasadili tudi kar nekaj dreves. Na Pikinem otroškem igrišču bo od 1. maja dalje na voljo tudi vožnja s čolnički. Želimo si, da bi bila naša otroška igrišča prijetno in varno okolje za naše najmlajše.

Mestna občina Velenje ima v upravljanju 15 otroških igrišč: Igrišče škrata Bisera (Kardeljev trg), v lanskem letu obnovljeno Gusarjevo igrišče (Foitova cesta), Alfredovo igrišče (Prešernova cesta), Kekčevo igrišče (Goriška cesta 39-41), Bedančevo igrišče (Goriška cesta 45-49), Kosobrinovo igrišče (Goriška cesta 61-65), Lovrekovo igrišče (Koželjskega cesta), Aničino igrišče (Šalek 82), Šalčkovo igrišče (Šalek 98-104), Tomaževo igrišče (Cesta Simona Blatnika), Rožletovo igrišče (Sončni park), Igrišče Čebelice Maje (Konovo, Saloon), Mastodontovo igrišče (igrišče pod Visto) in Pozojevo igrišče (igrišče pod tenis igrišči na Visti). Z ograjo so zaprta Pikino, Pozojevo in Šalčkovo otroško igrišče. V načrtu imamo tudi dokončanje ograje okoli Gusarjevega otroškega igrišča. Ta igrišča so pozimi odprta od ponedeljka do petka od 7. do 17. ure, ob sobotah in nedeljah od 8. do 17. ure, poleti pa od ponedeljka do petka od 7. do 21. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 8. do 21. ure.

Lani je na največjem - Pikinem otroškem igrišču zaživel Pikin bazen s čolnički, kjer je možna vožnja s petimi čolnički. Pikin bazen bo deloval v času od 1. maja in do konca septembra. Ob slabem vremenu bo Pikin bazen zaprt. Uporaba čolnov je dovoljena le z uporabo rešilnega jopiča v prisotnosti reševalca in pod nadzorom odrasle osebe. Upravljalec Pikinega bazena na otroškem igrišču je ŠRZ Rdeča dvorana Velenje.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje