O-STA

Poletje 2024: Air France bo iz Ljubljane v Pariz letel desetkrat tedensko

Letalska družba Air France je pred kratkim objavila podrobnosti voznega reda za poletje 2024. Kot so sporočili iz letalske družbe, bodo tudi to leto zaradi velikega povpraševanja po potovanjih širili svoje globalno omrežje. Air France bo iz Ljubljane v Pariz letel enkrat dnevno, in sicer z odhodom iz Ljubljane ob 15.50 in pristankom v Parizu ob 17.50. V juliju in avgustu pa bo poleg dnevnega leta trikrat tedensko na voljo še jutranji let, in sicer ob sredah ob 7.40 ter petkih in nedeljah ob 6.40, kar bo skupno deset letov tedensko. Redni dnevni let bo imel povratek ob 13.15, v juliju in avgustu pa bo Air France iz Pariza v Ljubljano letel še ob torkih ob 20.40 ter ob četrtkih in sobotah ob 19.40. Prav tako se Francija pripravlja na olimpijske in paraolimpijske igre Pariz 2024, katerih uradni partner je tudi Air France, zato ekipa francoskega letalskega prevoznika že intenzivno načrtuje prihod delegacij, športnikov in navijačev na največji svetovni dogodek.

Skupna zmogljivost letov na dolge razdalje bo za 9 % višja kot lani

Air France to poletje povečuje število letov v Severno Ameriko. Francoski letalski prevoznik bo z enim letom dnevno ponovno vzpostavil povezavo z mestom Minneapolis v Minnesoti, od 23. maja naprej pa bo trikrat na teden začel leteti med letališčema Pariz-Charles de Gaulle in Phoenixom. Pri Air France bodo nadaljevali tudi z direktnimi leti iz Pariza na letališče Raleigh-Durham v Severni Karolini ter na tej relaciji povečali število tedenskih letov, in sicer iz tri na sedem letov. Prav tako bo letalska družba Air France v času filmskega festivala v Cannesu opravila dva posebna leta med Los Angelesom in Nico z letali Airbus A350-900, opremljenimi z najnovejšimi potovalnimi kabinami. Letos poleti bo Air France v Združene države Amerike letel več kot 210-krat na teden, in sicer na kar 17 destinacij. Prav tako bo letalska družba opravila skoraj 60 poletov v pet kanadskih mest.

Poleg širitve severnoameriškega omrežja so glavni načrti družbe Air France za poletje 2024 tudi nadaljevanje z dnevnimi storitvami z letališča Pariz-Charles de Gaulle v Abu Dabi in ponovna vzpostavitev treh tedenskih direktnih letov v Dar Es Salama (Tanzanija), od koder lahko potniki nadaljujejo pot proti Zanzibarju. Več letov bo tudi na Japonsko, na ključne destinacije v Afriki in Indijskem oceanu. Skupna zmogljivost letov na dolge razdalje se bo povečala za 9 % v primerjavi z letom 2023.

To poletje na voljo 102 destinaciji na kratke in srednje dolge razdalje

Poleg običajnega voznega reda bo letalska družba v Franciji in Evropi to poletje imela še 45 sezonskih letov. Na voljo bodo tri nove povezave z odhodom z letališča Pariz-Charles de Gaulle. Potniki že lahko trikrat tedensko letijo v Verono, od 15. junija do 31. avgusta bo Air France z enim letom vsako soboto letel tudi na destinacijo Narvik-Lofoten (Norveška), od 6. julija do 31. avgusta pa bo Pariz povezal z mestom Kalamata v Grčiji, prav tako z enim letom vsako soboto. To poletje bodo leti tudi v mesto Tromsø (Norveška), ki so bili doslej na voljo le pozimi.

Več informacij glede poletnega voznega reda in cen si lahko preberete na tej povezavi.